back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Εξαίρεση Τζανακόπουλου – Πολάκη αποφάσισε η πλειοψηφία της προανακριτικής για Novartis

Διαβάστε επίσης

Υπέρ της εξαίρεσης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τάχθηκε η πλειοψηφία της Επιτροπής. Υπέρ της εξαίρεσης των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Κατά το ΚΚΕ, “παρών” δήλωσε η Ελληνική Λύση.

Την αποχή επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, μη αναγνωρίζοντας το νόμιμο της διαδικασίας. Ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ για “πολιτικό τσαμπουκά” και χαρακτήρισε την απόφαση “παράνομη”, λέγοντας ότι το μόνο αρμόδιο να αποφανθεί επί του αιτήματος είναι το δικαστικό συμβούλιο. Αίσθηση δε προκάλεσε η δήλωσή του ότι θα αγνοήσει την απόφαση και θα προσέλθει κανονικά στη συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης, οπότε έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής.

«Όσοι είναι βασικοί μάρτυρες όπως εν προκειμένω οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος, δεν μπορούν να παριστάνουν τους εισαγγελείς. Όφειλαν οι ίδιοι να είχαν ζητήσει την αυτοεξαίρεσή τους, σύμφωνα και με την από το 2010 γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής σε ανάλογη περίπτωση. Δεν το έπραξαν με προφανή σκοπιμότητα να στήσουν ένα σκηνικό αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την ουσία της υπό διερεύνηση υπόθεσης. Ας το καταλάβουν: η Βουλή δεν εκβιάζεται ούτε χειραγωγείται» σχολίασε ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης

“Πρόκειται για μια πολιτική μεθόδευση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, να συγκαλύψει το σκάνδαλο Novartis και να εκφοβίσει τους μάρτυρες και τους εισαγγελικούς λειτουργούς”, ανέφερε σε δηλώσεις της η Όλγα Γεροβασίλη, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου οι εμπνευστές της απόφασης αυτής, όπως τόνισε, να συνειδητοποιήσουν ότι διαπράττουν μέγα κοινοβουλευτικό και θεσμικό ατόπημα.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα