back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

«Μετωπική» Μητσοτάκη – Τσίπρα στην «Ώρα του Πρωθυπουργού»

Διαβάστε επίσης

Στα ύψη ανέβηκε το θερμόμετρο στη διάρκεια της «ώρας του πρωθυπουργού» με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι άνοιξε νομοθετικό παράθυρο για να ξεπαγώσει τους λογαριασμούς οικονομικών εγκληματιών, καθώς και να κάνει δώρο την ποινική ασυλία στους τραπεζίτες, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «ευνοεί μπαχαλάκηδες με κοστούμια και γραβάτες, που κλέβουν δημόσιο χρήμα και περνάνε ζωή χαρισάμενη σε βάρος των Ελλήνων πολιτών».

«Δεν θέλουμε ούτε μπαχαλάκηδες των λευκών κολάρων, ούτε στα πανεπιστήμια, ο νόμος θα εφαρμόζεται για όλους» απάντησε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι δεν θα ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στο κλίμα έντασης που θέλει να καλλιεργήσει γιατί όπως είπε «έχει μια χώρα να κυβερνήσει και ένα λαό να ενημερώσει».

«Όταν μιλάτε για λευκά κολάρα μπορεί να είναι και λερωμένα και να μην φοράνε γραβάτα» είπε ο κ Μητσοτάκης, ενώ υπερασπίστηκε τη διάταξη για το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών, λέγοντας ότι η παλιά πρακτική οδηγούσε τα τραπεζικά στελέχη σε αμυντική διάθεση απέναντι σε πρωτοβουλίες, όπως γενναίες αναδιαθρώσεις σε μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες.

Χαρακτήρισε ακόμη ψέμα ότι απελευθερώνονται τα περιουσιακά στοιχεία για τους ύποπτους για τέλεση οικονομικών εγκλημάτων.

Ο πρωθυπουργός απέρριψε εκ νέου την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προσθήκη ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 86, ώστε η δωροδοκία και δωροληψία να εμπίπτουν στα υπουργικά καθήκοντα, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τους Συνταγματικούς λεονταρισμούς και να κρατήσει τη μεγάλη κατάκτηση της αναθεώρησης του άρθρου 86, για κατάργηση της αποσβεστικής προθεσμίας, ώστε να μην παραγράφονται υπουργικά αδικήματα.

Στη δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να ονοματίσει τους επιχειρηματίες που ευνοούνται από τις γενναίες αναδιαρθρώσεις, λέγοντας ότι αν δεν το κάνει είναι σαν να «εχει πιαστεί με την γίδα στην πλάτη».

Πιάνοντας το γάντι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει αν κάποιοι από τους επιχειρηματίες που φωτογραφίζει είχαν στο παρελθόν προνομιακές σχέσεις μαζί του, προσθέτοντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο δικαστήριο, ενώ η ΝΔ θέλει η χώρα να γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο για το μέλλον.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι έχει ξεπεραστεί κάθε όριο αντοχής του συστήματος ασύλου αλλά και αντοχής των κατοίκων. Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε αυστηρότερη πολιτική φύλαξης των συνόρων, λέγοντας ότι “η χώρα δεν πρόκειται να γίνει ξέφραγο αμπέλι”.

Σε ό,τι αφορά τις επιστροφές, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι αυτές θα γίνουν και σύντομα. “Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα είναι αυτοί που επιλέγουμε εμείς κι όχι αυτοί που δεν έχουν προσφυγικό προφίλ”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Απαντώντας, η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε αδιανόητο υπουργοί να σηκώνουν ψηλά τα χέρια και να λένε ότι η κατάσταση είναι μη διαχειρίσιμη. Επεσήμανε ότι ευθύνη του Πρωθυπουργού είναι να υψώσει τη φωνή του στην Ευρώπη, ώστε το μεταναστευτικό να βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα