back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αντικοινωνική στάθμευση στην καρδιά της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Δυο μέρες μετά το «σαφάρι» της Τροχαίας σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας για αντικοινωνική στάθμευση και η εικόνα παραμένει τραγική.

Μηχανές πάνω στα πεζοδρόμια και σε πλατείες, πεζόδρομοι που παρουσιάζουν καθημερινά αυξημένη κίνηση κατειλημμένοι από οχήματα, αμάξια παρκαρισμένα πάνω στα πεζοδρόμια και ράμπες για άτομα με αναπηρία που έχουν «σφραγιστεί» από δίκυκλα και αμάξια.

Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται σήμερα στους δρόμους της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και γύρω από το Σύνταγμα και την πλατεία Κολοκοτρώνη, στα σημεία που πριν από δυο 24ωρα η Τροχαία έκοψε μέσα σε λίγες ώρες εκατοντάδες κλήσεις, στο πλαίσιο εφαρμογής του Ειδικού Επιχειρησιακού προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις.

Η Πανεπιστημίου από το ύψος της Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι και την Ομόνοια είναι σε πολλά σημεία γεμάτη μηχανές πάνω στα πεζοδρόμια και από τις δυο πλευρές. Στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου αντίστοιχη εικόνα με τον κόσμο και τους περαστικούς να περνούν δίπλα από τις μηχανές ενώ καταγράψαμε ακόμη και σταθμευμένο αμάξι σε σημείο που εμπόδιζε την διέλευση των πεζών!!!

[su_slider source=”media: 148637,148636,148635,148634,148626″ title=”no”]

Η ιδία εικόνα παρουσιάζεται και στην οδό Σταδίου, με τις μηχανές παρκαρισμένες παράνομα πάνω στα πεζοδρόμια σε σημεία κυρίως μετά τα Χαυτεία. Μεγάλο πρόβλημα με παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα εντοπίζεται και στις πλατείες Κοραή και Κολοκοτρώνη.

Στην εικόνα αυτή να προσθέσουμε και τις ράμπες για τα άτομα με κινητικά προβλήματα που σε πολλές περιπτώσεις καταλαμβάνονται από μηχανές και οχήματα.

Πολίτες καταγγέλλουν ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν καλέσει οι ίδιοι την Αστυνομία για τις κατειλημμένες ράμπες. Κόσμος που μίλησε στον “Αθήνα 9.84” χαρακτηρίζει απαράδεκτη αυτή την κατάσταση και ζητούν ελέγχους από την Αστυνομία σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, σημειώνουν ότι πρέπει να περάσει στους οδηγούς η νοοτροπία της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Παράλληλα, καλούν τη νέα δημοτική αρχή να προχωρήσει από το νέο έτος να δημιουργήσει δημοτικούς χώρους στάθμευσης σε διαφορά σημεία του κέντρου για οχήματα και μηχανές.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα