back to top
20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Νέο πρόγραμμα για χρηματοδότηση έργων ΟΤΑ

Διαβάστε επίσης

Στις αρχές του νέου έτους θα γίνει από την κυβέρνηση η παρουσίαση του νέου προγράμματος για την χρηματοδότηση έργων των ΟΤΑ που θα ισχύσει για την περίοδο 2020-23, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος , απαντώντας στη Βουλή, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση.

Όπως είπε ο κ.Θεοδωρικάκος,οι ανακοινώσεις θα γίνουν μόλις ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που θα λειτουργήσουν συνδυαστικά για την υλοποίηση του προγράμματος.

Οι τόνοι ανέβηκαν ,όταν ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε τον υπουργό ότι καταργεί το επιτυχημένο-όπως το χαρακτήρισε – πρόγραμμα «Φιλόδημος», με στόχο να υποχρεώνει τους Δημάρχους να περνούν από το γραφείο του και να επαιτούν για την ένταξη ενός έργου . Επίσης, είπε ότι με την κατάργηση του προγράμματος «Φιλόδημος», μένουν στον αέρα 502 έργα που είχαν ενταχθεί σε αυτό, ενώ χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά.
Για κομματικό παραλήρημα και ψεύδη, έκανε λόγο ο κ.Θεοδωρικάκος ,ο οποίος διαβεβαίωσε ότι με το νέο πρόγραμμα διασφαλίζεται η χρηματοδότηση των 502 έργων, ενώ θα ενταχθούν κι άλλα. «Εσείς μοιράζατε υποσχέσεις με ακάλυπτες επιταγές,αφού από ένα πρόγραμμα «μαμούθ»ύψους 1,3 δις ευρώ που είχατε εξαγγείλει, εξασφαλίσατε μόλις 134 εκατ. ευρώ και τα έργα που είχαν συμβασιοποιηθεί ήταν 21», απάντησε ο υπουργός .Και τόνισε: «Εμείς θέλουμε πραγματικά έργα με πραγματική χρηματοδότηση».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα