back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συνελήφθη ο ληστής των Rolex

Διαβάστε επίσης

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη ο δράστης της μεγάλης ληστείας 38 πολυτελών ρολογιών (ρολεξ) από κατάστημα στην οδό Βουκουρεστίου στο Κλωνάκι, πριν ένα χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου 2018.

Ο 27χρονος Μολδαβός εντοπίστηκε και συνελήφθη έξω από το σπίτι του στο Αιγάλεω ενώ σε ειδική κρύπτη εντοπίστηκαν 34 από τα κλεμμένα ρολόγια.

Οι αρχές έφθασαν στα ίχνη του 27χρονου όταν ο αδελφός του ο οποίος αναζητείται, πούλησε στην Αγγλία, όπου διαμένει, ένα από τα αφαιρεθέντα ρολόγια σε ιδιώτη.

Ο αγοραστής πήγε το ρολόι σε κοσμηματοπώλη ο οποίος διαπίστωσε ότι είχε δηλωθεί ως κλεμμένο από την Ελλάδα και ενημέρωσε την Αστυνομία. Το συγκεκριμένο ρολόι δεσμεύτηκε και άμεσα ενημερώθηκαν οι ελληνικές αρχές.

Η ληστεία

Ο δράστης πρωινές ώρες της 17-12-2018, προσποιούμενος τον πελάτη, εισήλθε σε κατάστημα εμπορίας ρολογιών στην Αθήνα, όπου με την απειλή περιστρόφου, ακινητοποίησε τους υπαλλήλους του καταστήματος, καθώς και τον υπάλληλο security που βρισκόταν στο σημείο και ανάγκασε την υπεύθυνη του καταστήματος να του παραδώσει από τις προθήκες (38) επώνυμα ρολόγια, συνολικής χρηματικής αξίας 439.600 ευρώ.

Από την συλλογή, αξιολόγηση και αξιοποίηση των διαθέσιμων στοιχείων αλλά και πληροφοριών που προήλθαν ύστερα από ενεργοποίηση των διαύλων της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, με ομόλογες Υπηρεσίες Ευρωπαϊκών Κρατών, ταυτοποιήθηκε ο δράστης της ληστείας στο πρόσωπο του 27χρονου συλληφθέντα , ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη απογευματινές ώρες της 12-12-2019, έξω από την οικία του στο Αιγάλεω Αττικής.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην ανωτέρω οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (34) από τα αφαιρεθέντα επώνυμα ρολόγια, περίστροφο κρότου με (5) αβολύδωτα φυσίγγια και (5) στιλέτα.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα