back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Γ. Πατούλης: Στηρίζουμε στην πράξη τους Δήμους της Αττικής

Διαβάστε επίσης

Πρόσκληση στους 66 Δήμους της Αττικής για την επικαιροποίηση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων, απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής ζητώντας τους να έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2020.

Μάλιστα στην πρόσκληση που απευθύνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισημαίνει προς τους δημάρχους ότι υπάρχει η δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί μέχρι και 20.000 ευρώ η επικαιροποίηση των σχεδίων προκειμένου όπως δηλώνει για να αποκτήσουμε σύντομα ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του Λεκανοπεδίου.

Με δεδομένο ότι ο ΧΥΤΑ της Φυλής κάνει πλέον επεκτάσεις ως προς το ύψος που θα αποτίθενται τα απορρίμματα της Αττικής και όχι ως προς το πλάτος αφού δεν υπάρχει άλλη έκταση γης για να απλωθεί, η Περιφέρεια Αττικής τρέχει να καλύψει τον χρόνο που απαιτείται για να κατασκευαστούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια οι υποδομές για την διαχείρισης των απορριμμάτων της περιφέρειας.

Να σημειωθεί ότι μέσα στον νέο χρόνο τόσο η κυβέρνηση όσο και η αυτοδιοίκηση έχουν αποφασίσει να λειτουργήσουν στο 100% δύο νέα εργοστάσια σε Σχιστό και Γραμματικό για την διαχείριση απορριμμάτων τα οποία θα τα μετατρέπουν σε υπόλοιπα τα οποία θα θάβονται υγειονομικά, ενώ αναμένεται να γίνουν άλλες δύο χωροθετήσεις σε Δυτική και Ανατολική Αττική για το ίδιο σκοπό.

Παράλληλα η νέα χρονιά θα είναι το έτος ανακύκλωσης για την Αττική με στόχο να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που οδηγούνται προς ταφή. Πρέπει να τονιστεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ σε ότι αφορά την ανακύκλωση γεγονός που σημαίνει ότι κινδυνεύει με επιβολή προστίμων πολλών εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα