back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ν. Δένδιας: Ούτε το Μαρόκο δεν προσεκλήθη στη Διάσκεψη του Βερολίνου

Διαβάστε επίσης

Την μεγάλη έκπληξη της Ελλάδας για το γεγονός ότι το Μαρόκο δεν προσεκλήθη στη Διάσκεψη του Βερολίνου για την κρίση στη Λιβύη εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στις κοινές δηλώσεις του με τον ομόλογό του, Νασέρ Μπουρίτα στο Ραμπάτ.

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως το Μαρόκο υπήρξε βασικός παράγοντας για την επίτευξη της συμφωνίας του Σκιράτ (Skhirat)», είπε ο κ Δένδιας, σχετικά με την πολιτική συμφωνία του 2015 για τη Λιβύη. Συμπλήρωσε πάντως ότι «ελπίζουμε πως η επικείμενη Διάσκεψη του Βερολίνου να πετύχει απτή πρόοδο, ώστε να επέλθει το τέλος αυτής της μακράς σύγκρουσης».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Λιβύη ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως βλέπουμε «μιας άνευ προηγουμένου κλιμάκωση των προκλήσεων της Τουρκίας, που έχουν αφήσει το παράνομο τους αποτύπωμα» όπως άλλωστε συνέβη, όπως ανέφερε, και στο Ιράκ, τη Συρία και την Κύπρο. «Πιστεύω ότι αποτελεί σοβαρή πηγή ανησυχίας για όλες τις χώρες της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά ο κ Δένδιας.

«Θα πρέπει να το πω ξεκάθαρα ότι οι συμφωνίες που υπέγραψε η Τουρκία με τον κ Σάραζ είναι εντελώς εκτός του διεθνούς δικαίου. Είναι άκυρες και κενές και δεν παράγουν νομικά αποτελέσματα», τόνισε για να προσθέσει ότι «είναι πέραν της Συμφωνίας του Σκιράτ, την οποία και εμφανώς παραβιάζουν».

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα