back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

«Στο δρόμο» εκπαιδευτικοί ενάντια στο σχέδιο νόμου για την εκπαίδευση

Διαβάστε επίσης

Κινητοποίηση πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί, φοιτητικά σχήματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενάντια στις αλλαγές που προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αναγνώριση των πτυχίων των κολλεγίων για διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση.

Ξεκινώντας από τα Προπύλαια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης». Εκατοντάδες κόσμου έδωσαν το παρών στην κινητοποίηση, ενώ στην ταράτσα του κτιρίου του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων και Έρευνας (ΕΛΚΕ) στην οδό Σταδίου, κρεμάστηκε πανό στήριξης.

Επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών

Νωρίτερα, φοιτητές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούν τη Βουλή, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει ότι «η διάταξη αυτή ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην ουσία τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ.

Στα βήματα προηγούμενων αντιεκπαιδευτικών μέτρων, τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων, που με τον ν.4635/30.10.2019 διαθέτουν πλέον επαγγελματική ισοτιμία με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ, θα θεωρούνται και τυπικό προσόν μόνιμου διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών. Η κυβέρνηση παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση».

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα