back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δ.Α.: Αναζήτηση κατάλληλου κτιρίου για εποπτευόμενη χρήση ναρκωτικών

Διαβάστε επίσης

Κατάλληλο κτίριο που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ελεγχόμενος χώρος χρήσης ναρκωτικών αναζητά ο δήμος Αθηναίων.

Το πράσινο φως το έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο προβλέπει την δημιουργία τέτοιων χώρων από τους δήμους και τις περιφέρειες στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έχει δώσει την εντολή προς τις υπηρεσίες για την αναζήτηση τέτοιου κτιρίου προκειμένου το έργο να υλοποιηθεί. Οι προδιαγραφές που δίδονται μέχρι στιγμή είναι το κτίριο ή το οικόπεδο να μην βρίσκεται μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και να είναι εύκολη η πρόσβαση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σε πρώτη φάση θα εξεταστούν τα ακίνητα που διαθέτει ο δήμος και στην συνέχεια, αν κάποια από αυτά δεν πληρούν τις προδιαγραφές τότε να ζητηθούν προσφορές από ιδιώτες.

Να σημειωθεί, ότι η δημιουργία ελεγχόμενου χώρου χρήσης ναρκωτικών αποτελεί προεκλογική δέσμευση του κ. Μπακογιάννη καθώς είναι μια διεθνής πρακτική η οποία μέχρι σήμερα κρίνεται επιτυχής. Με το έργο αυτό έχουν συμφωνήσει προεκλογικά από την αντιπολίτευση τόσο ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος όσο και ο κ. Παύλος Γερουλάνος. Διαφωνεί ο κ. Νίκος Σοφιανός από την Λαϊκή Συσπείρωση.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα