back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Kυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η πρωτοβάθμια κι η δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Διαβάστε επίσης

Το προσωπικό του ενδιαφέρον για τις δύο πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, την οποία δέχθηκε το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε στην κ. Κεραμέως ότι το νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο πρέπει να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και επισήμανε ότι στόχος δεν είναι το σχολείο να παρέχει στους μαθητές στείρες γνώσεις, αλλά να διαμορφώνει σωστούς πολίτες.

Από την πλευρά της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη τον απολογισμό των δράσεων στην εκπαίδευση τους πρώτους 6 μήνες της κυβέρνησης της ΝΔ, εστιάζοντας στις προσλήψεις στην ειδική αγωγή, την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, τα νέα προγράμματα σπουδών στα σχολεία, τις αλλαγές στους σημαιοφόρους στις μαθητικές παρελάσεις, την αναβάθμιση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά τμήματα στα ΑΕΙ, την εξωστρέφεια των πανεπιστημίων και την απελευθέρωση των μεταπτυχιακών. Δείτε εδώ την παρουσίαση του απολογισμού 6μήνου του υπουργείου Παιδείας.

Απουσίες λόγω γρίπης

Στο ζήτημα της έξαρσης της γρίπης τοποθετήθηκε και το υπουργείο Παιδείας, με την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη να υπογράφει μια νέα εγκύκλιο για τις απουσίες. Στην εγκύκλιο για τη γρίπη τονίζεται ότι μπορούν να «σβήνονται» έως 5 ημέρες απουσιών λόγω ασθενείας. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που έχουν κοινοποιηθεί στους συλλόγους γονέων από τις διευθύνσεις των σχολείων, «μετά από οποιαδήποτε ίωση ο μαθητής θα πρέπει να παραμένει απύρετος στο σπίτι για τουλάχιστον 3 ημέρες».

Βία στα σχολεία

«Αδιανόητη» χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια με αφορμή διαγραφή απουσίας, που έγινε γνωστή μέσω βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο. Στο βίντεο, καταγράφεται ένας μαθητής του ΕΠΑΛ να «τραμπουκίζει» με αχαρακτήριστες εκφράσεις την καθηγήτριά του, για να του σβήσει μία απουσία, ενώ ένας άλλος μαθητής κάνει χειρονομίες ακριβώς πίσω της. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα esos μάλιστα, οι μαθητές του εν λόγω ΕΠΑΛ προχώρησαν σε κατάληψη και ανάρτησαν πανό στην κεντρική είσοδο του σχολείου με σύνθημα «όχι μαθητές στα δικαστήρια».

Ισίδωρος Ρούσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα