back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δ. Φιλίππου: Στην αγορά 20.000 Tamiflu

Διαβάστε επίσης

«Αύριο Πέμπτη θα βγουν στην αγορά της Αθήνας 20.000 Tamiflu», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΦ και επίκουρος καθηγητής ανατομίας ΕΚΠΑ, Δημήτρης Φιλίππου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Περί επικαιρότητας και άλλων…» και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου διευκρίνισε ότι « η εταιρεία για το Tamiflu, μας έχει ενημερώσει ότι υπάρχει επάρκεια και είμαστε σε κατάσταση ομαλοποίησης ως προς τις ελλείψεις». Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΕΟΦ ανέφερε ότι: «Υπάρχει μια έλλειψη 27 δραστικών ουσιών. Έχουμε σκοπό να ρυθμίσουμε το ζήτημα των ελλείψεων φαρμάκων επειδή οι ελλείψεις είναι σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαστε επίσης σε συνεχή επικοινωνία με τον σύλλογο καρκινοπαθών. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο γιατί είναι σε έξαρση και η εποχική γρίπη. Περίπου 3 εκατομμύρια εμβόλια διατέθηκαν στη χώρα μας και υπάρχει απόθεμα τόσο για τα αντιγριπικά εμβόλια όσο και για το Tamiflu. Η Εταιρεία για το Tamiflu μας έχει ενημερώσει ότι υπάρχει επάρκεια και είμαστε σε κατάσταση ομαλοποίησης ως προς τις ελλείψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο θα βγουν στην αγορά της Αθήνας 20.000 Tamiflu, αλλά δεν υπάρχει λόγος πανικού.

Σχετικά με το θέμα των εξαγωγών που σχετίζονται με τις ελλείψεις, ο κ. Φιλίππου τόνισε ότι «το ζήτημα σχετίζεται λόγω της χαμηλής τιμής του φαρμάκου. Οι εξαγωγές είναι νόμιμη διαδικασία εφόσον υπάρχει επάρκεια στην χώρα. Αυτή την περίοδο υπάρχει απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών», κατέληξε ο κ. Φιλίππου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα