back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λ. Αυγενάκης: Δεν χρειαζόταν η έγκριση της Βουλής για τα νέα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού

Διαβάστε επίσης

Κατηγορηματικός ότι δεν χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τον ορισμό των μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, εμφανίστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή που συζητούσε τη συμφωνία αθλητικής συνεργασίας Ελλάδας -Ιαπωνίας, ο κ. Αυγενάκης, ανέφερε ότι ο νόμος είναι σαφής και εξακολουθούν να ισχύουν οι προβλέψεις του νόμου 2725 του 1999 καθώς ο νόμος Βασιλειάδη δεν ισχύει ακόμα. «Αν είχαμε κάνει λάθος θα το παραδεχόσασταν και θα κάναμε τα πάντα για να επανέλθει ο σεβασμός και η πίστη στους κανόνες», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα , η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, έκανε λόγο για «σαφή παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου και υπονόμευση του πρωταθλήματος». Επέμεινε δε, ότι τα δύο νέα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού θα έπρεπε υποχρεωτικά με βάση το νόμο, να περάσουν από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα, υποστήριξε ότι εφόσον υποβιβαστούν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη, πλέον δεν θα υπάρχει πρωτάθλημα. «Κλέβετε την πρώτη θέση από μια ομάδα που την κέρδισε με τον ιδρώτα της στο γήπεδο», είπε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση.

Ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, επεσήμανε ότι «δεν χρειάζονται εκπτώσεις στη νομοθεσία χάριν σκοπιμοτήτων και ότι η κοινωνία απαιτεί νομιμότητα και διαφάνεια και όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Ο Μανώλης Συντυχάκης από τη πλευρά του ΚΚΕ , ανέφερε ότι «οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο αναδύουν τη σήψη και τη διαπλοκή που υπάρχει στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού».

Για πυροδότηση του κλίματος, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο Κωνσταντίνος Μπούμπας από την Ελληνική Λύση, ενώ η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ 25, ζήτησε να γίνει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων μια εφ´όλης της ύλης συζήτηση για τον ελληνικό αθλητισμό, κάτι που αποδέχθηκε ο κ.Αυγενάκης.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα