back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης από τα Χανιά: “Θα τηρήσουμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις απέναντι στην Κρήτη”

Διαβάστε επίσης

Ο διαγωνισμός για τον νέο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης θα προκηρυχθεί το 2021 ενώ σε βάθος έξι έως εννέα μηνών από σήμερα θα κατατεθούν οι τελευταίες μελέτες που εκκρεμούν από τα Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Περιβάλλοντος, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή που είχε με αξιωματούχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα Χανιά, όπου ολοκλήρωσε το βράδυ του Σαββάτου την περιοδεία του στην Κρήτη.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «οι δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στην Κρήτη για την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής ισχύουν στο ακέραιο” και σημείωσε ότι όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει είναι πολύ αυστηρά».
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε παράλληλα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφές με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διασφάλιση χρηματοδότησης και γνωστοποίησε ότι μεταξύ άλλων έχει τεθεί στο τραπέζι η χρήση κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που επιστρέφονται στη χώρα μας από το Ευρωσύστημα (SMPs και ANFAs).

«Ο δρόμος αυτός μπορεί να προκηρυχθεί και θα προκηρυχθεί εντός το 2021. Από εκεί και πέρα ο ορίζοντας υλοποίησής του εξαρτάται από τις τελικές τεχνικές προδιαγραφές. Θεωρώ, όμως, ότι άπαξ και το έργο προκηρυχθεί θα μπει πια και αυτό στις ράγες και θα υλοποιηθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων τα οποία θα έχουμε ορίσει», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επί τάπητος τέθηκαν κι άλλα ζητήματα, όπως η κινητικότητα στο Δημόσιο και η έλλειψη σύγχρονου ραντάρ στο αεροδρόμιο Χανίων. Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζει παρεμβάσεις ώστε να αποτραπεί η αποψίλωση μικρών Δήμων από πολύτιμο προσωπικό. Εξετάζονται επίσης επικουρικές λύσεις, όπως η δημιουργία κεντρικής δεξαμενής μηχανικών που θα αναλαμβάνουν τον σχεδιασμό δημοτικών έργων ώστε να απαλλαγεί από την ανάγκη σχετικών προσλήψεων η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αποστόλης Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα