back to top
19.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Τσίπρας: Οι εσωκομματικές τάσεις δεν παράγουν πολιτική, αλλά παρέες και ομαδοποιήσεις

Διαβάστε επίσης

Εξηγήσεις για την δήλωση του περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέψει στην διακυβέρνηση της χώρας, υποσχέσεις για ολική επαναφορά της 13ης σύνταξης σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων, αυστηρά μηνύματα προς την εσωκομματική αντιπολίτευση που προβάλλει ενστάσεις για το ψηφιακό άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, αιχμηρές αναφορές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, αλλά και το ποδόσφαιρο, περιελάμβανε μεταξύ άλλων η «διαδικτιακή» ανάκριση του Α. Τσίπρα στην πλατφμόρμα isuriza από νέα σε αυτή εγγεγραμμένα μέλη.

«Δεν μάς πειράζει που φάγαμε ξύλο γιατί η αλήθεια και καίει και μένει. Η Αριστερά δεν έρχεται για να εκδικηθεί» ανέφερε ο Α. Τσίπρας για τη δήλωση του περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας, εξηγώντας πως το λάθος της κυβέρνησης του ήταν πως δεν επέδειξε ιδιαίτερη αποφασιστικότητα απέναντι σε φαινόμενα κομματισμού και διαφθοράς στο κράτος λάφυρο που είχαν στήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. «Εμείς συναντήσαμε και παραλάβαμε ένα κομματικό κράτος , ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης διόρισε 15 διευθυντές εν μία νυκτί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης» ανέφερε.

Σχέσεις κράτους εκκλησίας

Σε ερώτηση για τις σχέσεις κράτους εκκλησίας ο Α. Τσίπρας και τον περαιτέρω διαχωρισμό τους ανέφερε πως η ήττα στις εθνικές εκλογές στέρησαν τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει σε πέρας την συνταγματική αναθεώρηση μέσα από τη μεταρρύθμιση του άρθρου 3. «Φτάσαμε στη βρύση, δεν ήπιαμε νερό, όχι με δική μας ευθύνη, αλλά το θέμα είναι μπροστά μας» σημείωσε.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων, λέγοντας πως επιδεικνύει αναποφασιστικότητα και δίνει την εικόνα ενός επαρχιώτη κακόμοιρου που δηλώνει προβλέψιμος.

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο ο Α. Τσίπρας υποστήριξε πως η κυβέρνηση με τις κινήσεις της έχει βγει οφσαιντ και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την κατάσταση είναι ένας συνδυασμός υποταγής στην διαπλοκή και ανικανότητας.

Ο Α. Τσίπρας με αφορμή τις αντιρρήσεις που προβάλλουν οι δυνάμεις της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης στην διαδικασία διεύρυνσης του κόμματος και ενδυνάμωσης του χώρου ακόμη και μέσα από την ηλεκτρονική εγγραφή νέων μελών εμμέσως εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι εσωκομματικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν παράγουν ιδέες και πολιτική, αλλά παρέες και ομαδοποιήσεις.

«Τα κόμματα της αριστερας πρέπει να είναι ζωντανοί οργανισμοί»

«Τα κόμματα της αριστερας πρέπει να είναι ζωντανοί οργανισμοί, να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, είναι πλούτος. Από την άλλη θέλω να παραδεχτώ πως βρισκόμαστε σε μια φάση που δεν έχουμε μια ζωντανή λειτουργια των ρευματων, οι λεγόμενες τάσεις, που ευλογως λειτουργουν, ολοένα και λιγοτερο παράγουν ιδεες και πολιτικη, στο βαθμό που δεν το κανουν φθείρονται, παράγουν παρέες και παρωχημένες ομαδοποιήσεις» ήταν το μήνυμα απαξίωσης που έστειλε ο Α. Τσίπρας για να συμπληρώσει πως «όσο πρόβλημα είναι να έχουμε κλειστές ηγεσίες, αλλα τόσο να παίρνουμε τις αποφάσεις σε ξεχωριστά δωμάτια των τάσεων. Οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται από τη βάση».

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα