back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οδοιπορικό στη Φωκίωνος Νέγρη

Διαβάστε επίσης

Η προ πέντε μηνών ανάπλαση του ιστορικού πεζόδρομου της Φωκίωνος Νέγρη από την νέα δημοτική αρχή, φαίνεται να πηγαίνει στα… αζήτητα, με υπαιτιότητα των ολίγων ασυνείδητων κατοίκων σε βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Καταστηματάρχες και κάτοικοι της Κυψέλης καλούν την νέα δημοτική αρχή να αναλάβει εκ νέου δράση στην ευρύτερη περιοχή εντείνοντας τις πεζές περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της καλύτερης φύλαξης.

Εικόνα απαξίωσης

Συγκεκριμένα, ο χλοοτάπητας που στρώθηκε από συνεργεία του δήμου Αθηναίων έχει φθαρεί στα περισσότερα σημεία από τους ασυνείδητους ιδιοκτήτες και συνοδούς σκύλων, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι κάτοικοι μιλώντας στον Σταθμό της Πόλης. Σε πολλούς επιδαπέδιους κάδους λείπουν τα μεταλλικά καπάκια, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται έτσι το έργο των υπαλλήλων καθαριότητας στην αποκομιδή τους. Σε πολλά σημεία στον ιστορικό πεζόδρομο έχουν φθαρεί τα παγκάκια που στην πρόσφατη επιχείρηση του δήμου είχαν ανασκευαστεί ή βαφτεί ανάλογα με το πρόβλημα που παρουσίαζαν.

Καταστηματάρχες και κάτοικοι δηλώνουν ότι «δεν πάει άλλο» και καλούν τον δήμαρχο Αθηναίων να λάβει δραστικά μέτρα για την καλύτερη αστυνόμευση και φύλαξη της περιοχής, επικαλούμενοι το πρόσφατο μνημόνιο που υπέγραψαν πρόσφατα Ελληνική Αστυνομία και Δήμος Αθηναίων.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι δεν μπορεί «οι πολλοί να γίνονται βορά σε ασυνείδητους που δεν σέβονται την ίδια την περιοχή τους».

[su_slider source=”media: 164375,164374,164373,164372,164371,164369″ title=”no”]

Τι λένε οι κάτοικοι

«Μετά από πέντε μήνες και ο χλοοτάπητας έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία από τα σκυλιά. Ιδιοκτήτες και συνοδοί σκύλων που δεν σέβονται καν τις απαγορευτικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί από ανθρώπους του δήμου για τα τετράποδα τους», δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα  9.84 κάτοικος της περιοχής.

«Υπάρχει πρόβλημα σχεδόν στο 70% των επιδαπέδιων κάδων, τα γνωστά σε όλους μας «καλαθάκια», καθώς έχουν αφαιρεθεί τα πάνω μεταλλικά καπάκια που κρατάνε την σακούλα απορριμμάτων στέρεη μέσα στο δοχείο. Παρέες, κυρίως ασυνείδητων νέων το έχουν βρει παιχνίδι αλλά στην ουσία δυσχεραίνεται έτσι το έργο των υπαλλήλων του τομέα καθαριότητας του δήμου. Παράλληλα, σε πολλά σημεία έχουν φθαρεί τα παγκάκια που μέχρι πρότινος ανακατασκευάστηκαν από τον δήμο», είπε χαρακτηριστικά καταστηματάρχης της Φωκίωνος Νέγρη.

Τι ζητούν

Οι κάτοικοι ζητούν να μπουν υπερυψωμένα σιδερένια κιγκλιδώματα στους χώρους του γκαζόν και να ενταθούν οι περιπολίες της δημοτικής αστυνομίας σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, για να αλλάξει η εικόνα της περιοχής.

Kώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα