back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Πεδίο μάχης» το λιμάνι της Χίου – Επεισοδιακή αποχώρηση των ΜΑΤ από τα νησιά

Διαβάστε επίσης

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στο λιμάνι της Χίου, όταν κάτοικοι άρχισαν να πετούν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, σε αστυνομικούς των ΜΑΤ οι οποίοι περίμεναν προκειμένου να επιβιβαστούν στο ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ και να επιστρέψουν στον Πειραιά.

Αν και είχε εξαγγελθεί ότι θα αποχωρήσουν 8 διμοιρίες των ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο, τελικά αναχωρούν 22 διμοιρίες που αποτελούν και τη βασική δύναμη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης των νησιών.

Μαζί με τους αστυνομικούς, μεταφέρονται από τα νησιά και τα μηχανήματα του στρατού, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τον καθαρισμό των επιταγμένων περιοχών.

Την ίδια ώρα, το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδει σημερινή καταγγελία προέδρου συνδικαλιστικού οργάνου Σώματος Ασφαλείας, σύμφωνα με την οποία κατά τη σημερινή αναχώρηση στελεχών της ΕΛΑΣ από το λιμάνι της Μυτιλήνης, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής προέβησαν σε χειρονομίες εις βάρος τους.

Εν τω μεταξύ, 19 δικηγόροι από την πόλη της Μυτιλήνης κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα άνευ προηγουμένου επεισόδια και την απρόκλητη αστυνομική βία από τους άνδρες των ΜΑΤ, τις τελευταίες ημέρες στη Λέσβο.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε και ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης σχετικά με την απρόκλητη, όπως καταγγέλλει, επίθεση που δέχθηκε από άνδρες των ΜΑΤ.

Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής, την Τρίτη το πρωί στην περιοχή Άγιος Μακάριος Βροντάδου, όπου πολίτες είχα στήσει μπλόκο για να μην περάσουν μηχανήματα και ΜΑΤ, προπηλακίστηκε από άνδρες των ΜΑΤ επειδή ζήτησε εξηγήσεις για τον άδικο ξυλοδαρμό πολίτη -όπως ανέφερε- ο οποίος είχε συλληφθεί και αιμορραγούσε.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τη Εισαγγελία Πρωτοδικών για το συμβάν και κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος, Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα