back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σε προστατευτικό κλοιό η Βουλή λόγω κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Παρουσία μόνο 35 βουλευτών, λίγων υπουργών και περιορισμένου αριθμού προσκεκλημένων, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί, η πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Όπως ανέφερε σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο συνολικός αριθμός των προσώπων που θα παρακολουθήσουν την τελετή της ορκωμοσίας, θα είναι περίπου 150.

Σήμερα, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ενέκρινε σειρά πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να απαγορευτούν οι μεμονωμένες επισκέψεις σε γραφεία κομμάτων ή βουλευτών, ο αριθμός των φορέων που θα καλούνται προς ακρόαση στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές να μην ξεπερνάει τα έξι άτομα, να συνεδριάζουν μόνο οι Διαρκείς Επιτροπές στις οποίες γίνεται η επεξεργασία των νομοσχεδίων και να διακοπούν οι αποστολές Κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών στο εξωτερικό.

Ειδικά για τη νομοθετική εργασία, είπε ότι πλέον η επεξεργασία των νομοσχεδίων θα γίνεται με τη διαδικασία της οργανωμένης συζήτησης ,ώστε πλέον των εισηγητών και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, να υπάρχει μόνο ένας κύκλος ομιλητών που θα ορίζουν τα κόμματα.

Ο κ. Τασούλας αφού παρατήρησε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η Βουλή είναι σχεδόν ίδια με αυτά που ανακοίνωσε το Ευρωκοινοβούλιο, γνωστοποίησε ότι το Σαββατοκύριακο θα γίνει απολύμανση όλου του Μεγάρου του Κοινοβουλίου.

Πιο δραστικά μέτρα ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, προτείνοντας αντί της Ολομέλειας να λειτουργήσουν από τώρα Θερινά Τμήματα, στα οποία ούτως ή άλλως, μπορούν να ψηφίζονται νομοσχέδια.

Το ΚΚΕ μέσω του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Θανάση Παφίλη, προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην εκμεταλλευτεί την άσχημη συγκυρία λόγω κορονοϊού, για να περάσει με συνοπτικές διαδικασίες και παρουσία ελάχιστων βουλευτών το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων . «Αν νομίζουν ότι ψηφίζοντας αβρόχοις ποσί το νομοσχέδιο, θα το εφαρμόσουν και στην πράξη, είναι βαθιά νυχτωμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα