back to top
24.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

24.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η ανάρτηση Ερντογάν μετά την τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ, Μακρόν, Τζόνσον

Διαβάστε επίσης

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε, την χωρίς αποτελέσματα τηλεδιάσκεψη για το προσφυγικό που είχε χθες με τους ηγέτες της Γερμανίας Α.Μέρκελ, της Βρετανίας Μπ. Τζόνσον και της Γαλλίας Εμ.Μακρόν. 

«Βρήκαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε εκτενώς πολλά θέματα, όπως την καταπολέμηση του κορωνοϊού και την ανθρωπιστική κατάσταση στο Idlib της Συρίας, λύσεις για την κρίση στη Συρία, το ζήτημα αιτούντων άσυλο και τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ», ανέφερε ο κ. Ερντογάν στη δήλωσή του.

«Σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία που βιώνουμε σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, θα δραστηριοποιήσουμε πιο ενεργά τους μηχανισμούς διπλωματίας και συνεργασίας και θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις προσπάθειές μας να επιλύσουμε τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό» προσέθεσε.

Οι τεσσεριςηγέτες   συζητησαν χθες σε τηλεδιάσκεψη τις εξελίξεις στη Συρία και την μεταναστευτική κρίση, καθώς και πιθανές κοινές δράσεις για την καταπολέμηση του κορωνοϊού . Η επικοινωνία των τεσσάρων είχε προγραμματιστεί μετά την απόφαση της Άγκυρας να ανοίξει τα σύνορά της σε πρόσφυγες και μετανάστες για να περάσουν στην Ευρώπη.

 

Newsroom Αθήνα 984

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα