back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κλειστά έως και τις 10/4 τα σχολεία

Διαβάστε επίσης

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων έως τις 10 Απριλίου όπως προανήγγειλε το βράδυ της Παρασκευής η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Η απόφαση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί επίσημα το Σάββατο.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζεται ότι η απαγόρευση λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων και όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, παρατείνεται έως και τις 10 Απριλίου, λόγω κορονοϊού. Η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση της εθνικής επιτροπής προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού, covid-19 και θα ανακοινωθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων φθάνει μέχρι και την ημερομηνία που υπό κανονικές συνθήκες τα σχολεία θα έκλειναν για τις διακοπές του Πάσχα. Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά και εξετάζονται μέτρα όπως η επιμήκυνση του σχολικού έτους και η μείωση της διδακτέας ύλης. Ερωτηθείσα επίσης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι επιδίωξη είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις προγραμματισμένες.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα