back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Β. Κικίλιας: Η επιστροφή στην κανονικότητα και η ελάφρυνση των μέτρων θα γίνουν σταδιακά

Διαβάστε επίσης

“Τα μέτρα θα αίρονται βήμα-βήμα, με προσοχή και με γνώμονα τη Δημόσια Υγεία. Προφανώς οι άνθρωποι δεν θα είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους για πάντα” δήλωσε ο υπουργός  Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο δελτίο του Alpha.

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει συγκράτηση στην καμπύλη της επιδημίας και αυτό είναι ευχάριστο αν κρίνει κανείς και τα νέα περιστατικά του κορονοϊού, είπε ο υπουργός Υγείας τονίζοντας ότι σχεδιάζουμε τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και η ελάφρυνση των μέτρων θα είναι σταδιακή.

Ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι θα ισχύουν κανονικά τα μέτρα μέχρι την 27η Απριλίου και θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά αυτά τα μέτρα, είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να πάνε όλα καλά. “Διεφάνη μέσα στην κρίση, ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πολύ πάνω από όλα, και πρέπει να τη σεβόμαστε”, συνέχισε.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας
Σχετικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κ. Κικίλιας δήλωσε “εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει μια νέα πολιτική σε όλη την Ευρώπη. Είναι εμφανές ότι δεν άντεξαν τα συστήματα υγείας. Αυτό πρέπει να προβληματίσει τους πάντες. Εμείς θέλουμε μία ισχυρή Δημόσια Υγεία.
Πρέπει να αναθεωρηθούν όλα κατά την άποψή μου. Ο τρόπος που είναι δομημένο το σύστημα, το μισθολογικό των γιατρών και των νοσηλευτών, το πώς τους προσλαμβάνουμε και πόσο γρήγορα μπορούμε να τους έχουμε, πόσες και ποιες ΜΕΘ έχουμε και πόσες χρειαζόμαστε. Έχουμε πάνω από 4000 εγκρίσεις και προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας πλέον που να αμφιβάλει, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να μπει σε πρώτη προτεραιότητα”.
Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε “για ένα σκληρό καλοκαίρι προετοιμασίας και δουλειάς. Γιατί του χρόνου έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυο ιούς. Τον ιό της γρίπης και τον COVID. Και άρα πρέπει να είμαστε διπλά προετοιμασμένοι. Με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτά τα μέτρα που παίρνουμε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι προσλήψεις που κάνουμε, η οργάνωση, να μην είναι μόνο λόγω της αυτής της κρίσης Δημόσιας Υγείας.
Να είναι η παρακαταθήκη που θα μείνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και η δύναμή του για το αύριο”.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα