back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Απ. Βεσυρόπουλος: «Ήδη υλοποιήθηκαν μέτρα 6,8 δισ. ευρώ για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων»

Διαβάστε επίσης

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από τις Επιτροπές Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που περιλαμβάνει τα μέτρα της 20ης Μαρτίου τόσο για την στήριξη κοινωνικών ομάδων και επιχειρήσεων, όσο και για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και της Δημόσιας Διοίκησης.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, που εισάγεται την Πέμπτη προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ,ενώ αρνητική ψήφο έδωσε το ΚΚΕ. «Παρών», δήλωσε μέσω της ειδικής του αγορήτριας Φωτεινής Μπακαδήμα το ΜέΡΑ25, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση, επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.

«Πρόκειται για ουσιαστικά μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, λέγοντας ότι ήδη υλοποιήθηκαν μέτρα ύψους 6,8 δισ. ευρώ,τα οποία συνεχώς επικαιροποιούνται και ενισχύονται. Επίσης, παρατήρησε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για επίδειξη λαϊκισμού και ότι αυτό που προέχει είναι να κρατηθούν ανοιχτές οι επιχειρήσεις διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας. «Το πολιτικό σύστημα πρέπει να στείλει ένα μήνυμα συνεννόησης και ευθύνης απέναντι στην κοινωνία», κατέληξε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στη σύντομη παρέμβασή του, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις της κυβέρνησης ,που διασφάλισαν τη λειτουργικότητα του συστήματος υγείας ,ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες και όσων συμπολιτών μας ασθένησαν από άλλες αιτίες, πλην του κορονοϊού.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, ανέφερε ότι στην παρούσα ΠΝΠ υπάρχουν σωστά μέτρα,άλλα που είναι ανεπαρκέστατα ή σε λάθος κατεύθυνση, αλλά και ορισμένες σκανδαλώδεις διατάξεις,όπως αυτή που προβλέπει τη διάθεση 11 εκατ. ευρώ για την ενημερωτική καμπάνια σχετικά με τον κορονοϊο.

Ο κ. Τσίπρας επικέντρωσε την κριτική του στο άρθρο 9, λέγοντας ότι «σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη όπου το κράτος αναλαμβάνει το 100% και του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων, εδώ το κράτος λέει στους εργαζόμενους μισή δουλειά, μισή πληρωμή και λέει στις επιχειρήσεις «απολύστε».

Ο Γιώργος Μουλκιώτης από το Κίνημα Αλλαγής,είπε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία, ενώ παρατήρησε ότι «αυτές τις μέρες καλπάζει η εργοδοτική αυθαιρεσία».

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γιώργος Λαμπρούλης ανέφερε ότι η κυβέρνηση «με πρόσχημα την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού, θεσπίζει με κατεπείγουσες διαδικασίες αλλεπάλληλα αντεργατικά μέτρα,βαφτίζοντάς τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα