back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αρνητικό ρεκόρ θανάτων στη Γαλλία χτες-η μάχη του κορονοϊού συνεχίζεται στις ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Ελπίδες καταγράφονται για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη, την ήπειρο με τους περισσότερους θανάτους, που αρχίζει να βλέπει τους αριθμούς να μικραίνουν, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες περιμένουν μία δύσκολη εβδομάδα με αυξήσεις ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων.

Τα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο θα φιλοξενήσουν κέντρο ελέγχου και κέντρο διαβουλεύσεων και συσκέψεων για τον Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αμελί ντε Μονσαλέν.

«Καταστήσαμε δυνατό μαζί με τον πρόεδρο Νταβίντ Σασόλι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διαμορφώσει τα κτίριά του στο Στρασβούργο, την περίοδο της κρίσης, σε κέντρο ελέγχου και κέντρο διαβουλεύσεων για τον Covid-19», δήλωσε η υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα της περιφέρειας Dernieres Nouvelles d’Alsace (DNA).

Η επιδημία του κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 8.911 ανθρώπους από τις αρχές Μαρτίου στη Γαλλία, εκ των οποίων 833 το τελευταία 24ωρο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (6/4) ο υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν.
Εκ των νέων θανάτων, οι 605 ασθενείς κατέληξαν σε νοσοκομεία, οι υπόλοιποι σε οίκους ευγηρίας ή κέντρα φροντίδας, διευκρίνισε ο υπουργός.

Στην Ιταλία, “η καμπύλη αρχίζει να κατεβαίνει”, διαπίστωνε χθες ο εκπρόσωπος του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας Σίλβιο Μπρουσαφέρο.
Η Ιταλία μετρά 16.000 νεκρούς και ξέρει ότι έχει μπροστά της “μερικούς δύσκολους μήνες”, επέμεινε ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. “Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε”, επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Επιπλέον 1.150 θάνατοι από κορονοϊό μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, όπου ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας ξεπέρασε τις 10.700 το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
Στη χώρα καταγράφηκαν επισήμως πάνω από 366.000 κρούσματα μόλυνσης (αυξήθηκαν κατά σχεδόν 30.000 το προηγούμενο 24ωρο) ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 10.783 θύματα.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα του κόσμου που μετράει μακράν τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο αριθμός των νεκρών από την ασθένεια COVID-19 αυξάνεται στη χώρα τις τελευταίες ημέρες κατά 1.000 και πλέον νεκρούς κάθε εικοσιτετράωρο και πλησιάζει σταδιακά τους δύο χειρότερους απολογισμούς παγκοσμίως, αυτούς στην Ιταλία (16.523 νεκροί) και στην Ισπανία (13.005).

Την ίδια στιγμή στο γειτονικό Μεξικό οι αρχές της χώρας κατέγραψαν 31 νέους θανάτους ασθενών και τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό μέχρι σήμερα, ενώ ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ τόνισε πως θα χρειαστεί να γίνουν εσπευσμένα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να αντιμετωπιστεί η κρίση.
Οι μεξικανικές αρχές κατέγραψαν 296 νέα κρούσματα μόλυνσης, γεγονός που αύξησε το σύνολο των ασθενών στη χώρα σε 2.439.
Ο αριθμός των νεκρών που θρηνεί το Μεξικό εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού αυξήθηκε στους 125, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ετοιμάζεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, πιθανόν ήδη από σήμερα, Τρίτη, καθώς τα κρούσματα μόλυνσης ξεπέρασαν τα 1.000 στην πρωτεύουσα, Τόκιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα