back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Πως «βλέπουν» οι Αθηναίοι καφέ και εστιατόρια την “επόμενη” ημέρα

Διαβάστε επίσης

Συγκρατημένος εμφανίζεται ο κόσμος όσον αφορά το αναμενόμενο πρώτο άνοιγμα των καφέ και των καταστημάτων εστίασης που προσδιορίζεται για τον Ιούνιο, χωρίς φυσικά να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα.

Αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής με αποστάσεις δυο μέτρων μεταξύ των τραπεζιών, υποχρεωτικά προστατευτικές μάσκες και γάντια για το προσωπικό αλλά και προαιρετικά για τους πελάτες ( μιας και μιλάμε για εξωτερικό χώρο), και επιπλέον αν υπάρχει η δυνατότητα από τους ιδιοκτήτες για την τοποθέτηση πλεξιγκλάς στα τραπέζια, είναι ορισμένα από τα μέτρα που προτείνουν οι πολίτες της Αθήνας σε μίνι γκάλοπ του Αθήνα 9.84.

Οι ερωτηθέντες απαντούν πως βασικός κανόνας για την τήρηση των προαναφερόμενων είναι και η ατομική ευθύνη του καθενός αλλά και η αλλαγή της νοοτροπίας του « πάω κάθε μέρα 3-4 φορές για καφέ για να περάσει η ώρα μου». «Παν μέτρον άριστον», τονίζουν. Οι πολίτες με τους οποίους μιλήσαμε επισημαίνουν ότι θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά οι προτεινόμενοι κανόνες υγιεινής των ειδικών και από εκεί και πέρα ιδιοκτήτες και πελάτες να επιδείξουν υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης για την διατήρηση της δημόσιας υγείας. Όλοι πάντως συμφωνούν στο τρίπτυχο χέρια( συχνή απολύμανση με αντισηπτικό), αποστάσεις, μάσκα.

Όσον αφορά την απόφαση της κυβέρνησης να αναθεωρήσει την αρχική της απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας, οι πολίτες παραπέμπουν πάλι στο αίσθημα ατομικής ευθύνης δηλώνοντας ότι είναι στην ευχέρεια του καθενός να φορέσει ή όχι. Πάντως, σε γενικές γραμμές συμφωνούν με αυτή την απόφαση και τονίζουν ότι ένα σημαντικό «κομμάτι» που ενδεχομένως έπαιξε ρόλο για αυτή την απόφαση μπορεί ενδεχομένως να είναι και το κόστος της μάσκας μιας και ο καταναλωτής δεν θα είχε την δυνατότητα για κάθε επίσκεψη του στο σούπερ μάρκετ να διαθέτει από 80 λεπτά μέχρι 1 ευρώ για την μάσκα.

Ουρές σχηματίστηκαν έξω από τράπεζες και καταστήματα κινητής τηλεφωνίας

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την πλατεία Νέας Σμύρνης, το πρωί της Τρίτης, όπου πολίτες έσπευσαν να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

[su_slider source=”media: 196242,196243,196244″ width=”700″ height=”480″ title=”no”]

Κώστας Κορέλης

Φωτογραφικό υλικό Κων/νος Σιούμπουρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα