back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε κατάσταση πολιορκίας από τα σκουπίδια η Αττική

Διαβάστε επίσης

Με ρυθμούς «χελώνας» τα έργα αποκατάστασης του ΧΥΤΑ – 20.000 και πλέον τόνοι σκουπιδιών πνίγουν την Αττική

Σε κατάσταση πολιορκίας από τα σκουπίδια είναι η Αττική καθώς περισσότεροι από 20.000 τόνοι σκουπιδιών βρίσκονται στους δρόμους και σε απορριμματοφόρα καθώς ο ΧΥΤΑ Φυλής εδώ και 9 μέρες υπολειτουργεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από σήμερα το πρωί ο ΧΥΤΑ ξεκίνησε να δέχεται δειλά – δειλά κάποιον αριθμό απορριμματοφόρων πέραν των οχημάτων του που δέχεται από τα πολτοποιημένα σκουπίδια από τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Σχιστού αλλά και από το εργοστάσιο επεξεργασίας που βρίσκεται και αυτό στη Φυλή, δίπλα στον παλαιό ΧΥΤΑ.

Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι άγνωστο το πότε θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία παρά το γεγονός ότι κύκλοι προσκείμενοι στον ΕΣΔΚΝΑ που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά από αύριο.

To ρήγμα

Τα πραγματικά δεδομένα που επικρατούν στην Φυλή κάνουν λόγο ότι ο ΧΥΤΑ υπέστη πολύ σοβαρό ρήγμα στο εσωτερικό του και ίσως χρειαστεί ακόμη μια εβδομάδα για να γίνει πλήρη αποκατάσταση της ζημιά.

Το ρήγμα που προκλήθηκε από τις βροχές του προπερασμένου Σαββατοκύριακου ανέδειξε τις κακοτεχνίες που έχουν γίνει στις εργασίες επέκτασης του υπάρχοντος ΧΥΤΑ της Φυλής. Στο κύτταρο επέκτασης του ΧΥΤΑ τα σκουπίδια ξεπερνούν σε ύψος μια τετραώροφη πολυκατοικία με πλάτος πολλών στρεμμάτων γεγονός που ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους στο ενδεχόμενο που αυτό το οικοδόμημα καταρρεύσει.

skoupidia

Η Αθήνα

Στην Αθήνα η εικόνα δείχνει να βελτιώνεται, καθώς από σήμερα το πρωί σημαντικός αριθμός απορριμματοφόρων άδειασε στον ΧΥΤΑ. Ωστόσο όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Μπρούλιας «το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει κυρίως στις γειτονιές της πρωτεύουσας αφού οι υπηρεσίες δίνουν έμφαση στα τουριστικά και εμπορικά σημεία της πόλης όπου παράγονται και τα περισσότερα απορρίμματα». Πάντως, σύμφωνα με τον  κ. Μπρούλια «από την στιγμή που ο ΧΥΤΑ ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά η Αθήνα χρειάζεται 3 με 5 μέρες για να επανέλθει στην ομαλότητα καθώς θα πρέπει να μαζευτούν και τα ογκώδη αντικείμενα από τους δρόμους».

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα