back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γαλλία-Κροατία: Η κορυφή του κόσμου χωράει μόνο μία

Διαβάστε επίσης

Η ώρα του μεγάλου τελικού στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας έφτασε! Γαλλία και Κροατία θα διεκδικήσουν στο «Λουζνίκι» της Μόσχας το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο το οποίο αποδείχτηκε θεαματικό και χορταστικό, δυστυχώς για τους φίλους του ποδοσφαίρου φτάνει σήμερα στο τέλος του. Γαλλία και Κροατία είναι οι δύο ομάδες που κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής και θα διεκδικήσουν την κορυφή του κόσμου στο «Λουζνίκι» της Μόσχας στις 18:00-ΕΡΤ1.

Αποτέλεσμα εικόνας για FRANCE-CROATIA

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν αντιμετωπίζει το «συγκρότημα» του Ζλάτκο Ντάλιτς, με τις δύο ομάδες να ετοιμάζονται να… γράψουν ιστορία. Οι Γάλλοι 20 χρόνια μετά το πρώτο τους τρόπαιο στο Μουντιάλ που έγινε στην χώρα τους, θέλουν να επαναλάβουν τον άθλο και να φτάσουν στην κατάκτηση της δεύτερης κούπας, την στιγμή που οι Βαλκάνιοι βρίσκονται μία ανάσα από το μεγαλύτερο θαύμα στην ποδοσφαιρική τους ιστορία με τον πρώτο τους τίτλο σε διεθνές τουρνουά.

Η αγωνιστική κατάσταση των δύο…μονομάχων

Ο Ντεσάν δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στους «τρικολόρ» και δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει την πετυχημένη συνταγή των προηγούμενων αγώνων. Ο τραυματισμός του Ματουιντί στο τέλος του ημιτελικού με το Βέλγιο δεν αποδείχτηκε σοβαρός. Πρόθεση λοιπόν του τεχνικού της Γαλλίας είναι να χρησιμοποιήσει την ίδια 11αδα του ημιτελικού.

Στην Κροατία ο Ζλάτκο Ντάλιτς δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές, καθώς και ο Ιβάν Πέρισιτς που ταλαιπωρήθηκε από κάποιες ενοχλήσεις θα βρίσκεται στην βασική 11αδα. Το μόνο που απασχολεί τους φίλους της  «Χρβάτσκα», είναι η κατάσταση των παικτών από πλευράς κόπωσης, καθώς έχουν παίξει τρεις παρατάσεις στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια, πρακτικά δηλαδή ένα παιχνίδι παραπάνω, ενώ είχαν και μία μέρα λιγότερη για ξεκούραση σε σχέση με τους Γάλλους.

Η προϊστορία

Η παράδοση είναι υπέρ της Γαλλίας που δεν έχει γνωρίσει ποτέ την ήττα σε πέντε συναντήσεις με την Κροατία μετρώντας τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Αποτέλεσμα εικόνας για FRANCE-CROATIA 2-1 1998 Lilian Thuram
Με δύο γκολ του Τουράμ η Γαλλία αποκλείει την Κροατία στον ημιτελικό

Η πιο σημαντική νίκη ήταν το 1998 στα ημιτελικά του Μουντιάλ της Γαλλίας, όταν με τα γκολ του Λιλιάν Τουράμ είχε ανατρέψει το προβάδισμα των Κροατών με τον  Νταβόρ Σούκερ και στον τελικό η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στη Βραζιλία.

Σχετική εικόνα
1998. Ο Σούκερ έχει κάνει το 1-0 στον ημιτελικό με τη Γαλλία

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στους ομίλους του Euro 2004, σε ένα 2-2 στα γήπεδα της Πορτογαλίας, ενώ η πιο πρόσφατη συνάντησή τους είναι ένα φιλικό το Μάρτιο του 2011 που έληξε 0-0 στο «Σταντ ντε Φρανς». Η Γαλλία είναι η έκτη χώρα που συμμετέχει σε τουλάχιστον τρεις τελικούς Μουντιάλ, ενώ ο Ντιντιέ Ντεσάν θέλει να γίνει ο τρίτος που κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο ως παίκτης και προπονητής μετά τον Μάριο Ζαγκάλο και τον Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Η Κροατία είναι η 13η χώρα που φτάνει σε τελικό Μουντιάλ. Οι δύο τελευταίες ομάδες που έφτασαν για πρώτη φορά στον τελικό ήταν η Γαλλία το 1998 και η Ισπανία το 2010, όταν και πανηγύρισαν τον τίτλο. Λέτε να συμβεί το ίδιο και με τους Κροάτες; Πολλοί πιστεύουν πως η Γαλλία είναι το φαβορί, αλλά αλήθεια υπήρξε φαβορί σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο που να δικαιολόγησε τον τίτλο αυτό;

Αποτέλεσμα εικόνας για nestor pitana
Νέστορ Πιτάνα. Ο διαιτητής του τελικού.

Πιθανές 11αδες:

Γαλλία (Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Λούκας, Ουμτιτί, Βαράν, Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί, Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού.

Κροατία (Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς.

Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή).

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα