back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γυρίζει σελίδα το Ολύμπια

Διαβάστε επίσης

Το ιστορικό θέατρο «Ολύμπια» γυρίζει σελίδα και από το πρώην σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής γίνεται το Μουσικό Θέατρο της Πόλης, αφιερωμένο στην Μαρία Κάλλας.

Για δέκα χρόνια έχει μισθώσει ο Δήμος Αθηναίων το θέατρο από την Τράπεζα της Ελλάδος και φιλοδοξεί να το μεταμορφώσει σε έναν εμβληματικό χώρο πολιτισμού της πόλης, που θα αποτελέσει διεθνή χώρο προορισμού, τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Αθηναίων δεν μπόρεσε να κρύψει τη λύπη του για τη μη λειτουργεία των κινηματογράφων Αττικόν και Απόλλων. «Φτάσαμε στην πηγή και δεν κατορθώσαμε να πιούμε νερό» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Καμίνης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Κώστας Μπιτζάνης τόνισε ότι «το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας θα συμβάλει στην αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας, ο ΟΠΑΝΔΑ έχει τη δυνατότητα να στηρίξει ένα άρτιο πολιτιστικό πρόγραμμα του θεάτρου, όπως και να κάνει τιμολογιακή πολιτική προσιτή σε όλους».

Κ. Μπιτζάνης στον Αθήνα 9.84: Η επαναλειτουργία του «Ολύμπια» δεν ήταν μια απλή υπόθεση

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την εκπομπή “Τί παίζει;” με την Κατερίνα Πουλοπούλου, ο κ. Μπιτζάνης σημείωσε ότι “η πόλη απέκτησε το δικό της δημοτικό μουσικό θέατρο”.
«Η μέρα, που παραδίδεται το θέατρο στον κόσμο της Αθήνας, είναι μία ιστορική μέρα, καθώς η επαναλειτουργία του δεν ήταν μια απλή υπόθεση» τόνισε ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, χρειάστηκε πολύς καιρός και δουλειά για να καταρτιστεί το νομικό πλαίσιο, να ανακαινιστούν οι χώροι, αλλά και να διαμορφωθούν οι περίπου 100 εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, πυρήνας του οποίου είναι η συμφωνική μουσική και το λυρικό θέατρο.
Όπως δήλωσε ο κ. Μπιτζάνης, τα εισιτήρια των παραστάσεων θα είναι σε ανταγωνιστικές τιμές, θα γίνονται παραστάσεις με δωρεάν είσοδο, ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα για ευπαθείς ομάδες.

Πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του θεάτρου θα είναι τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, τα οποία βρήκαν μια μόνιμη στέγη, και ο κορμός του προγράμματος θα είναι η συμφωνική μουσική.

Κάθε μήνα θα πραγματοποιείται μια δωρεάν συναυλία, ενώ οι εκδηλώσεις για τα παιδιά θα είναι και αυτές δωρεάν. «Θέλουμε να διεκδικήσουμε ένα βιώσιμο μοντέλο γιαυτό το θέατρο» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Κωνσταντίνος Μπιτζάνης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα οικονομικά έξοδα του θεάτρου ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ δήλωσε ότι το κόστος επισκευής του θεάτρου δεν ξεπέρασε τις 40.000 ευρώ, ο ετήσιος προϋπολογισμός του κυμαίνεται στις 700.000 ευρώ, ενώ το κόστος των παραγωγών εκτιμά ότι θα καλύπτεται από τα εισιτήρια και τους χορηγούς των παραστάσεων.

Πρεμιέρα με το Όνειρο θερινής νυκτός

Η καινούργια μέρα στο «Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας» ανατέλλει στις 3 Δεκεμβρίου με το «Όνειρο θερινής νυκτός» του Felix Mendelssohn και λίγες μέρες αργότερα κάνει πρεμιέρα η κωμική όπερα «Ορφέας στον Άδη» του Offenbach.

Το θέατρο θα συμμετέχει και στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης «Χριστούγεννα στην Αθήνα» φιλοξενώντας συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες και παιδιά. Οι δράσεις θα συνεχιστούν μέχρι και το τέλος του Μαϊου.

Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα