back to top
29.5 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

29.5 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

Π.Μοσκοβισί: Οι σημαντικές προκλήσεις για την Ελληνική οικονομία

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα για την συνέχιση εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων έστειλε από το βήμα του ελληνογαλλικού επιμελητηρίου ο Επίτροπος της Ε.Ε Πιερ Μοσκοβισί. Αναφέρθηκε ειδικότερα στις 16 μεταρρυθμίσεις που απομένουν από τον περασμένο Ιούνιο για να εξασφαλίσει η χώρα την καταβολή των 750 εκατ ευρώ, τον Μάρτιο στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους της (επιστροφή ANFAs, SMPs)

Ο Επίτροπος αναφέρθηκε επίσης σε τέσσερις σημαντικές προκλήσεις για την ελληνική οικονομία:

-τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος- “Oι αποκρατικοποιήσεις θα οδηγήσουν σε προσέλκυση και άλλων επενδυτών,” τόνισε
-Ανόρθωση του τραπεζικού τομέα- “Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς πρόσβαση σε πιστώσεις” ανέφερε χαρακτηριστικά

-Εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης και του δικαστικού συστήματος. Ο κ. Μοσκοβισί επεσήμανε ότι οι αδυναμίες του δικαστικού συστήματος εμποδίζουν τους επενδυτές

-Επωφελής ανάκαμψη για όλους τους Έλληνες

Ο Γάλλος Επίτροπος χαιρέτισε την πρόοδο που επιτυγχάνεται στους τομείς της ενέργειας και της προώθησης του Κτηματολογίου, τονίζοντας ότι απαιτείται συνέχιση της προσπάθειας.

Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό, την προστασία της πρώτης κατοικίας και την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, ο κ. Μοσκοβισί, υποστήριξε ότι απαιτείται ταχύτητα από την ελληνική πλευρά ώστε να καταλήξει σε συμφωνία με τους θεσμούς, οι επικεφαλής των οποίων φτάνουν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Τέλος τόνισε ότι η προεκλογική περίοδος δεν πρέπει να αποσπάσει την προσοχή από την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και η όποια επόμενη κυβέρνηση πρέπει να μείνει προσηλωμένη σε αυτές και στη συνεργασία της με την Κομισιόν.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα