back to top
25.4 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Π.Μοσκοβισί: Πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις- Έγιναν λάθη από ΔΝΤ και Ε.Ε

Διαβάστε επίσης

Η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη για τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας υποστήριξε ο Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε Πιέρ Μοσκοβισί κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Παράλληλα επανέλαβε πως έγιναν λάθη από πλευράς ΔΝΤ και Ε.Ε καθώς «όλοι δίναμε μια μάχη για να διατηρηθεί η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρωζώνης» και «θέλαμε η Ελλάδα να είναι μία κανονική χώρα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ειλικρινή συμπαράσταση του κ.Μοσκοβισί και σημείωσε ότι η Ελλάδα  προκειμένου να φθάσει στο τέλος της τόσο επώδυνης για τον μνημονιακής περιόδου είναι απολύτως συνεπής προς τις υποχρεώσεις της.  Αναφέρθηκε δε και στην “θαρραλέα αναγνώριση, εκ μέρους του Ζ.Κ.Γιούνκερ ότι ο Ελληνικός Λαός πλήρωσε βαρύ τίμημα θυσιών, για πολλές από τις οποίες δεν είχε ευθύνη. Διότι αυτό σημαίνει, κατά κυριολεξία, η εντελώς πρόσφατη δήλωση του Προέδρου κ. Γιούνκερ ότι οι Θεσμοί δεν επέδειξαν, κατά τις κρίσιμες ώρες, την Αλληλεγγύη που έπρεπε προς την Ελλάδα”.

“Ήταν λάθη τα οποία οφείλονταν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή” είπε ο κ. Μοσκοβισί και σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Γιούνκερ “ήταν πάντα στην σωστή πλευρά  της μάχης. Γιατί όλοι δίναμε μια μάχη για να διατηρηθεί η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρωζώνης. Θέλαμε η Ελλάδα να είναι μία κανονική χώρα. Και αυτό νομίζω ότι το έχουμε πετύχει”.

Συνέχεια των μεταρρυθμίσεων

“Βέβαια, θα πρέπει να συνεχίσουν οι μεταρρυθμίσεις” υπογράμμισε ο Επίτροπος της Ε.Ε ” Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι κάτι το οποίο θέλουμε να γίνει για να υποφέρει ο Ελληνικός λαός. Ίσα-ίσα θεωρούμε ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι απαραίτητες για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, για να έχουμε μία ανάπτυξη βιώσιμη και για να περιορίσουμε την ανεργία. Διότι χωρίς τον περιορισμό της ανεργίας δεν θα μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη. Κι αν δεν υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, αν δεν εξαφανιστούν οι κοινωνικές ανισότητες, δεν μπορούμε να έχουμε μια ανθηρή και βιώσιμη οικονομία”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα