back to top
28.1 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

28.1 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Ο Μακρόν θα είναι καλύτερα χωρίς την Μπριζίτ;

Διαβάστε επίσης

Δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας Le Parisien υπογράφουν ένα νέο βιβλίο για την Μπριζίτ Μακρόν, επικαλούμενες μαρτυρίες του περιβάλλοντος του προέδρου και προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουν την προσωπικότητα αλλά και την δύναμη της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας.

Η γυναίκα που “αρνείται να παίξει τον ρόλο ενός βάζου με λουλούδια”, όλα δείχνουν ότι είναι η βασική σύμβουλος του Εμανουέλ Μακρόν όχι μόνο στη διάρκεια της προεδρικής του θητείας αλλά και στην πορεία του μέχρι εκεί. Αυτό προκύπτει από το βιβλίο “Madame la Présidente” (η Κυρία Πρόεδρος) των δημοσιογράφων Άβα Ντζαμσίντι και Νάταλι Σουκ, γνωστές πολιτικές συντάκτριες της καθημερινής εφημερίδας.

Καλύτερα θλιμμένος χήρος

Ένα από τα κεφάλαια του βιβλίου που ήδη συζητιέται περισσότερο, είναι αυτό που αναλύει τον έρωτα που τρέφει ο γαλλικός λαός για τον Μακρόν και που είναι τόσο ισχυρός, ώστε θα είναι καλύτερα για αυτόν και την εικόνα του να πεθάνει η σύζυγός του, ώστε να παίξει τον ρόλο του “θλιμμένου χήρου”.

Και αυτό δεν είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα των δύο συγγραφέων, αλλά αποτέλεσμα όσων λένε και εύχονται, όπως παραδέχονται οι πιο πιστοί του συνεργάτες. “Τις νύχτες ονειρεύονται ότι πετυχαίνουν να εξαφανιστεί εντελώς”, σημειώνουν, αποκαλύπτοντας μάλιστα και ονόματα μερικών από αυτών.

Κομβικό ρόλο στην επιλογή προσώπων

Όπως σημειώνουν οι συγγραφείς, η Μπριζίτ Μακρόν εμπλέκεται πάντα όταν προκύπτει ανασχηματισμός και λέει την γνώμη της για τα πρόσωπα που επιλέγονται, “έχοντας όμως συνεχώς το βλέμμα στο κόμμα”, όπως διευκρινίζουν.

Κάπως έτσι, έριξε κόκκινη κάρτα στον Νικολά Ιλό όταν ανακοίνωσε εντελώς ξαφνικά από ραδιοφώνου την παραίτησή του από την θέση του Υπουργού Περιβάλλοντος, απαιτώντας από τον σύζυγό της να μην δεχτεί ποτέ ξανά να συναντηθεί μαζί του.

Η ίδια ήταν επίσης που επέμενε και για την υπουργοποίηση του Ζαν Μισέλ Μπλανκιέ στο υπουργείο Παιδείας τον οποίον γνώριζε και επαγγελματικά και προσωπικά και εκτιμούσε ιδιαίτερα.

Ζητά επαφή με το λαό

Έντονη φαίνεται να είναι και η εμπλοκή της Πρώτης Κυρίας στο ζήτημα της φτώχειας στο οποίο έχει επενδύσει ιδιαίτερα. Φαίνεται να ζητάει συνέχεια από τον Εμανουέλ Μακρόν να μιλάει συχνότερα με τον κόσμο, να απευθύνεται συχνότερα στον λαό και να διώξει από πάνω του την ρετσινιά του “προέδρου των πλουσίων” που του έχουν φορτώσει οι αντίπαλοί του.

“Οι Γάλλοι δεν τον καταλαβαίνουν! Πρέπει να μιλάει περισσότερο και με περισσότερη σαφήνεια”, φαίνεται να δήλωνε σε συμβούλους του Ελιζέ η Μπριζίτ το φθινόπωρο, προσθέτοντας ότι έχει βαρεθεί τις “μικρές απότομες φράσεις” του προέδρου που του έχουν τόσο κοστίσει πολιτικά.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα