back to top
32.7 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

32.7 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι κίνδυνοι του καπνίσματος επί τάπητος στη συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου – V. Andriukaitis

Διαβάστε επίσης

Η πρωτοβουλία του καθηγητή, Παναγιώτη Μπεχράκη για την ενημέρωση των νέων ανθρώπων για τους κινδύνους, που συνεπάγεται το κάπνισμα αποτέλεσε το βασικό θέμα της συζήτησης που είχαν, την Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος με τον Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Vytenis Andriukaitis, στο Προεδρικό Μέγαρο ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας Κατά του Καρκίνου.

“Είναι σημαντικό να διαχέεται η γνώση προς την κοινωνία, να εξασφαλίσουμε ότι η κοινωνία έχει επίγνωση των κινδύνων, ούτως ώστε να καταπολεμήσουμε και να προλάβουμε τον καρκίνο”, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα “είναι μια ευκαιρία για όλους εμάς να δείξουμε ότι είμαστε σε ετοιμότητα, ότι είμαστε εδώ για να συνεργασθούμε όλοι, κυβερνήσεις, φορείς της ΕΕ και οι κοινωνίες”.

Ο κ. Andriukaitis παράλληλα παρότρυνε την ελληνική κυβέρνηση να υιοθετήσει το Πρωτόκολλο για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και κυκλοφορίας καπνού και καπνικών προϊόντων που προετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς όπως εκτιμά “θα έχει επωφελείς επιπτώσεις για την ελληνική κοινωνία”.

Στις 18.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να παραστεί στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα κατά του καρκίνου.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα