back to top
21.2 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

21.2 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Ρέγκλινγκ: Οι αγορές βλέπουν θετικά την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Η έκδοση του 10ετούς ομολόγου την προηγούμενη εβδομάδα, έδειξε ότι οι αγορές βλέπουν θετικά την Ελλάδα, ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι θέμα χρόνου η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης, αρκεί -όπως είπε- η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενος στην γενικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος του προγράμματος, ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι αν και καταγράφεται πρόοδος υπάρχουν κάποια ζητήματα προς διευθέτηση, όπως η προστασία της α’ κατοικίας, αλλά και γενικότερα η ανάγκη για περαιτέρω μείωση των «κόκκινων» δανείων. Αναφερόμενος μάλιστα στο νομοσχέδιο που αναμένεται για την προστασία της α’ κατοικίας, τόνισε ότι αποτελεί ένα πολύπλοκο νομικό πλαίσιο, του οποίου οι θεσμοί θέλουν να δουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και η οποία, όπως λέει, θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

Για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% έως το 2022 ο επικεφαλής του ESM δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα μπορούσε να το αποφύγει. Η Κυβέρνηση δεν αμφισβητεί αυτό τον στόχο, ο οποίος είναι κι ήταν βασικό στοιχείο του προγράμματος αλλά και της περιόδου μετά το τέλος αυτού».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα