back to top
31.2 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

31.2 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο χειμώνας του Game of Thrones έφτασε

Διαβάστε επίσης

Ο επερχόμενος τελευταίος χειμώνας του «Game of Thrones» έρχεται στο HBO, σήμερα, Κυριακή 14η Απριλίου – παγκόσμια προβολή – με τους εκατομμύρια φανς να παραληρούν.

Πρόκειται για τον 8ο κύκλο, ο οποίος θα αποτελείται από 6 επεισόδια και θα αποκαλύψει ποιος θα κάτσει επιτέλους στο Σιδερένιο Θρόνο. Η Francesca Orsi, αντιπρόεδρος του HBO, μίλησε πρόσφατα για τους πάρα πολλούς θανάτους που θα έχει ο τελευταίος κύκλος και έκανε αποκαλύψεις. Η Orsi δήλωσε ότι κανένας από τους ηθοποιούς δεν είχε πάρει νωρίτερα το σενάριο, ενώ τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης πολλοί ηθοποιοί έβαλαν τα κλάματα.

H Σόφι Τέρνερ, που ενσαρκώνει τη Σάνσα Σταρκ, υποσχέθηκε σε συνεντεύξεις της ότι αυτός ο κύκλος του Game of Thrones θα είναι ο πιο αιματηρός από όλους, γεμάτος με προδοσία και θανάτους.

Την ίδια ώρα η συμπρωταγωνίστριά της, Μέιζι Γουίλιαμς αποκάλυψε στον Guardian ότι ήταν μόνη της στο πλατό όταν γύρισε την τελευταία της σκηνή, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως η Άρυα Σταρκ τραβήξει έναν μοναχικό δρόμο στο τέλος της σειράς.

Ο Τζέιμι Λάνιστερ, κατά κόσμον Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου, δήλωσε ότι οι σεναριογράφοι Νταν Βάις και Ντέιβιντ Μπένιοφ έκαναν καταπληκτική δουλειά με το τέλος του Game of Thrones.

Από την πλευρά της η Εμίλια Κλαρκ, που υποδύεται την Νταϊνέρις Ταργκάριεν,  αποκάλυψε ότι όταν διάβασε το σενάριο του 8ου κύκλου για πρώτη φορά απλά βγήκε από το σπίτι της και άρχισε να περιφέρεται άσκοπα στο Λονδίνο για τρεις ώρες. «Αν έπιανε βροχή, δεν θα ήξερα τι να κάνω… Μάλλον θα συνέχιζα να περπατάω χωρίς λόγο…» δήλωσε. Όσον αφορά την ημέρα που γυρίστηκε η τελευταία της σκηνή ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Έπεσα σε κατάθλιψη και τα δάκρυα τρέχανε ποτάμι».

Ο Κιτ Χάρινγκτον ή Τζον Σνόου στο βραδινό σόου του Στήβεν Κόλμπερτ αποκάλυψε ότι το φινάλε του GOT δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε είχε φανταστεί.

Τέλος ο Ιρλανδός ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Λίαμ Κάνιγχαμ, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός για τον ρόλο του ως Davos Seaworth στο «Game of Thrones», όταν ρωτήθηκε αν ο χαρακτήρας του θα επιβιώσει στο τέλος, η απάντηση ήταν «Όλοι θα πεθάνουμε. Μην ξεχνάτε το «valar morghulis» που είναι μια φράση κλειδί του σόου και σημαίνει «όλοι οι άντρες πρέπει να πεθάνουν».

Ντοκιμαντέρ για το «Game Of Thrones»

Εν τω μεταξύ, η HBO ανακοίνωσε πως στις 26 Μαϊου πρόκειται να προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ για το «Game Of Thrones».

Η ταινία θα διαρκέσει δύο ώρες και θα δείξει το making of της τελευταίας σεζόν. Σύμφωνα με το HBO, θα είναι κάτι παραπάνω από ντοκιμαντέρ, θα είναι μία αστεία αλλά και στενάχωρη ιστορία που θα εξηγεί το πόσο γλυκόπικρο είναι να δημιουργείται ένας νέος κόσμος, τον οποία κάποια στιγμή θα πρέπει πρωταγωνιστές και κοινό να αποχαιρετήσουν.

Σκηνοθέτης του «Game of Thrones: The Last Watch», είναι η Βρετανίδα Τζίνι Φίνλεϊ, η οποία θα παρουσιάσει όλα τα backstage, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για τα γυρίσματα. Όλες εκείνες τις μοναδικές περιοχές και τον τρόπο με τον οποίο οι αφηγήσεις του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν έγιναν πραγματικότητα.

Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου

Η δραματική σειρά φαντασίας, η οποία βασίζεται στη σειρά βιβλίων «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» άρχισε να προβάλλεται πριν από οκτώ χρόνια, τον Απρίλιο του 2011 και από τον πρώτο κιόλας κύκλο προσέλκυσε εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Το περιοδικό Time χαρακτήρισε το Game of Thrones ως την δημοφιλέστερη σειρά του κόσμου, ενώ το BBC News έγραψε ότι το πάθος και η αφοσίωση των οπαδών της δημιούργησε ένα φαινόμενο που δεν συγκρίνεται με οποιαδήποτε άλλο δημοφιλές τηλεοπτικό προϊόν.

Έχει αποσπάσει 212 βραβεία από τις 611 υποψηφιότητες που έχει λάβει, ανάμεσα τους και 38 Βραβεία Έμμυ, τα περισσότερα από κάθε άλλη τηλεοπτική σειρά. Γυρίζεται σε εννέα μέρη του κόσμου και οι πέντε βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς αποτελούν τους ποιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στην ιστορία της τηλεόρασης.

Το τέλος της 7ης σεζόν

Λίγες ώρες πριν η 8η και τελευταία σεζόν του Game of Thrones κάνει πρεμιέρα σας θυμίσουμε το τι συνέβη κατά τη διάρκεια του προηγούμενου κύκλου και σε ποιο σημείο βρίσκονται οι αγαπημένοι ήρωες της σειράς του HBO.

Η Ντενέρις Ταργκάριεν επιτέλους έφτασε στο Γουέστερος μαζί με τον τεράστιο στρατό της και φυσικά τους τρεις δράκους της.

Η Άρια Σταρκ εγκατέλειψε το Μπράαβος και την εκπαίδευσή της και ξεκίνησε την πορεία της προς το Γουίντερφελ για να εκδικηθεί όσους έβλαψαν την οικογένειά της. Όταν φτάνει εκεί συναντά επιτέλους την αδερφή της Σάνσα και με ένα έξυπνο σχέδιο σκοτώνουν τον αμφιλεγόμενο Πίτερ Μπέιλις (Μικροδάχτυλος) που με τις μηχανορραφίες του επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις της Σάνσα.
Στο Γουίντερφελ επιστρέφει και ο μικρότερος εν ζωή αδελφός των Σταρκ, ο Μπραν, ο οποίος εξηγεί πως πλέον μπορεί να δει το μέλλον αλλά και το παρελθόν.

Ο Τζον Σνόου έχει επιστρέψει και αυτός στο Γουίντερφελ και μετά την νίκη του στην «Μάχη των Μπάσταρδων» πρέπει να προετοιμάσει τον Βορρά για τη μεγάλη μάχη με τους Γουάιτ Γουόκερς, που πλέον πλησιάζουν στο Τείχος.

Στην πρωτεύουσα (Κινγκς Λάντινγκ) η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη. Η Σέρσι που λαμβάνει πλέον τις αποφάσεις του θρόνου, καθώς οι γιοί της και πρώην βασιλιάδες είναι νεκροί, ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Γιούρον Γκρέιτζοϊ ο οποίος της υπόσχεται τον σπουδαίο στόλο του.

Με την κατάληψη του Χάιγκαρντεν από τον Τζέιμι, οι Λάνιστερς θα καταφέρουν να αποπληρώσουν το μεγάλο οικονομικό τους χρέος. Ωστόσο, ο στρατός τους θα καταστραφεί από την Ντενέρις και τους δράκους, ενώ ο Τζέιμι θα γλιτώσει την τελευταία στιγμή.

Ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες αναπτύσσεται μια έντονη σχέση και ένα ειδύλλιο που σίγουρα θα μας απασχολήσει, καθώς γνωρίζουμε πως οι δυο τους είναι συγγενείς. Συγκεκριμένα ο Σνόου δεν είναι το νόθο παιδί του Νεντ Σταρκ και κάποιας άγνωστης αλλά ο καρπός του νόμιμου-μυστικού γάμου της Λυάννα Σταρκ και του Ρέγκαρ Ταργκάριεν. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως ο Τζον είναι ανιψιός της Ντενέρις.

Μια ομάδα επτά σπουδαίων πολεμιστών Τζον Σνόου, Κυνηγόσκυλο, Θόρος του Μυρ, Γκέντρι Μπαράθεον, Τζόρα Μόρμοντ, Τόρμουντ, Μπέρικ Ντοντάριον, περνούν πάνω από το Τείχος για να πιάσουν ένα Γουάιτ Γουόκερ και να πείσουν την Σέρσι Λάνιστερ πως οι πόλεμοι στο Γουέστερος πρέπει να σταματήσουν και όλοι μαζί να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση του κοινού εχθρού.

Η ομάδα όμως παγιδεύεται από τους Γουάιτ Γουόκερς και την τελευταία στιγμή ο Γκέντρι ξεφεύγει, γυρνάει στο Τείχος και ζητά βοήθεια. Η Ντενέρις μαθαίνει  τα νέα από τον Βορρά και μαζί με τους δράκους της σπεύδει να σώσει την ομάδα.

Τελικά, καταφέρνει να πάρει όλους μαζί της όλους τους άνδρες και τον αιχμάλωτο Γουάιτ Γουόκερ εκτός από τον Τζον, τον οποίο σώζει ο θείος του Μπέντζαμιν Σταρκ που εμφανίζεται από το πουθενά για να πεθάνει λίγο αργότερα.

Ένας από τους δράκους όμως, ο Βισέριον, τραυματίζεται θανάσιμα και μετατρέπεται σε … ζόμπι.

Όλοι οι σημαντικοί ήρωες της σειράς θα διακόψουν για λίγο τις εχθροπραξίες και βρεθούν την πρωτεύουσα του Γουέστερος για να αποφασίσουν αν θα συμμαχήσουν απέναντι στα.. ζόμπι που έρχονται από τον Βορρά. Η Σέρσι βλέπει τον αιχμάλωτο Γουάιτ Γουόκερ όμως αρχικά αρνείται να βοηθήσει.

Στη συνέχεια δράση αναλαμβάνει ο Τίριον Λάνιστερ και φαίνεται να πείθει την αδερφή του να συμμαχήσει μαζί τους. Εκείνη αν και ανακοινώνει πως θα βοηθήσει τον συνασπισμό, παραδέχεται, όμως, στον Τζέιμι πως δεν έχει τέτοιο σκοπό και πως είναι έγκυος. Ο Τζέιμι αποφασίζει να την εγκαταλείψει.

Η τελευταία σκηνή της 7ης σεζόν δείχνει τον τεράστιο στρατό των Γουάιτ Γουόκερς να φτάνουν επιτέλους μπροστά από το τείχος. Ξαφνικά μέσα από την ομίχλη εμφανίζεται ο αρχηγός τους Knight King, πάνω στον δράκο του. Μέσα σε δευτερόλεπτα ο δράκος- ζόμπι γκρεμίζει το πελώριο Τείχος και ο στρατός περνά στο βασίλειο των ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο επεισόδιο της 7ης σεζόν της σειράς προβλήθηκε τον Αύγουστο του 2017, αφήνοντας τους εκατομμύρια λάτρεις του GoT χωρίς κανένα νεότερο για περισσότερες από 500 ημέρες.

Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος όμως έχει ξεκινήσει και η 19η Μαϊου, που αναμένεται και το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, θα δείξει τι άξιζε περισσότερο: Το 9χρονο ταξίδι προς το Σιδερένιο Θρόνο ή κατάληξή του;

Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα