back to top
29.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού

Διαβάστε επίσης

«θερμό» επεισόδιο σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Ζουράφας την Δευτέρα το πρωί, 29 Ιουλίου. Τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού.  

Το Λιμεναρχείο ενημερώθηκε ότι άγνωστο σκάφος κινείται ανάμεσα στη Σαμοθράκη και τη βραχονησίδα ΖουραφαΈσπευσε πλωτό του Λιμενικού όπου διαπίστωσε ότι η Τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να ανακόψει την πορεία φουσκωτού στο οποίο επέβαιναν αλλοδαποί.  

Στη συνέχεια, δύο παράτυποι μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν στο φουσκωτό, προκειμένου να μην περισυλλεχθούν από τους Τούρκους, έπεσαν στη θάλασσα και κολύμπησαν προς το ελληνικό σκάφος. 

Εκείνη τη στιγμή, η τουρκική ακταιωρός, με στόχο να παρεμποδίσει το έργο του ελληνικού περιπολικού, στράφηκε εναντίον του προσπαθώντας να το εμβολίσει. 

Το σκάφος του Λιμενικού, ωστόσο, κατάφερε με ελιγμούς να αποφύγει την τουρκική ακταιωρό και τον εμβολισμό του από αυτήν. 

Τελικά, οι δύο μετανάστες περισσυνελέγησαν από τους άντρες του Λιμενικού. 

Λίγο αργότερα, ακόμα 7 άτομα έπεσαν στη θάλασσα αρνούμενα να περισυλλεγούν από το τουρκικό σκάφος με αποτέλεσμα οι 3 να έχουν προσεγγίσει το ελληνικό σκάφος ενώ οι υπόλοιποι 4 να πιαστούν από το τουρκικό. 

Τέλος, γύρω στις 8:30 το πρωί το ελληνικό λιμενικό σκάφος αναχώρησε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τους 5 παράτυπους μετανάστες που κατάφερε να περισυλλέξει. 

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα