back to top
27.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

27.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά

Διαβάστε επίσης

Αλλαγή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένεται από σήμερα, ενώ ο υδράργυρος αναμένεται να σημειώσει χαμηλότερες θερμοκρασίες αύριο Τετάρτη.

Από σήμερα το βράδυ οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα βόρεια και εν συνεχεία οι βοριάδες θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα της χώρας, με την έντασή τους στα πελάγη να αγγίζει τα 7 μποφόρ.

Για σήμερα Τρίτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και από τις μεσημβρινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια  Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Στη Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές χιονοπτώσεις από τις βραδινές ώρες αρχικά στα ορεινά και τις νυχτερινές ώρες και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα κεντρικά και νότια. Από το βράδυ στα βόρεια θα σημειώσει πτώση.
Την Τετάρτη σύτμφωνα με τις προβλέψεις θα είναι η πιο κρύα ημέρα. Από νωρίς το πρωί θα επικρατήσουν νεφώσεις σε όλη τη χώρα, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά από ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις στα δυστικά  παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις έως τις μεσημβρινές ώρες τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα