back to top
24.8 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

24.8 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Γ. Βρούτσης: Στηρίζουμε και ενισχύουμε συνεχώς το θεσμό της μητρότητας

Διαβάστε επίσης

Στην επισήμανση ότι στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, θα υπάρξει ειδική διάταξη, με την οποία θα διατηρούνται οι μειωμένες εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες, προέβη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης , με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Η κυβέρνησή μας και το υπουργείο Εργασίας στηρίζουν και ενισχύουν συνεχώς το θεσμό της μητρότητας, όπως έχουμε αποδείξει με νομοθετικές πρωτοβουλίες, με τελευταία την καθιέρωση του επιδόματος γέννησης» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Προηγήθηκε η καταγγελία της αρμόδιας τομεάρχου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου, σύμφωνα με την οποία με απόφαση του πρώην υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη, καταργήθηκε η μείωση κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών που δικαιούνταν οι μητέρες ασφαλισμένες για ένα δωδεκάμηνο μετά τον τοκετό ή μετά την ληξη της επιδότησης λόγω λοχείας.

Ωστόσο, ο Γιάννης Βρούτσης απέδωσε το πρόβλημα, «στο κενό νόμου που δημιούργησε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ 4387/2016 (σσ νόμος Κατρούγκαλου) με τη μη ρητή αναφορά – όπως θα έπρεπε – στο ευνοϊκό καθεστώς προστασίας της απασχόλησης των εργαζόμενων γυναικών που αποκτούν παιδί”.

Για ομολογία εξαπάτησης των νέων οικογενειών, από τον υπουργό εργασίας, έκανε λόγο η κ. Αχτσιόγλου.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα