back to top
19.1 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

19.1 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Υγειονομικοί και αγορανομικοί έλεγχοι στη Βαρβάκειο – Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι

Διαβάστε επίσης

Στα περσινά επίπεδα ή χαμηλότερα κυμαίνονται οι τιμές στην πασχαλινή αγορά. Συγκεκριμένα, η τιμή του αρνιού στη Βαρβάκειο Αγορά ξεκινάει από 5 ευρώ το κιλό, ενώ στα αρτοποιεία και στα supermarket, τα βαμμένα αβγά, η 6άδα κατά μέσο όρο στοιχίζουν 2,30 ευρώ και το τσουρέκι 4,30 ευρώ το κιλό.

Το τσουρέκι, μάλιστα, είναι μειωμένο κατά 30 λεπτά σε σχέση με το 2019, το ελληνικό αρνί κατά 1,5 ευρώ κάτω και τα βαμμένα αβγά έχουν ίδια τιμή.

Συνολικά, η μέση τιμή του πασχαλινού τραπεζιού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, είναι στα 54 ευρώ.

Αυξημένη, παράλληλα, σε σχέση με προηγούμενες ημέρες είναι η κίνηση στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας, όπως και σε κρεοπωλεία, ωστόσο τον πρώτο λόγο θα έχουν τα καταστήματα που κάνουν παραδόσεις κατ’ οίκον. Από σήμερα, μάλιστα, καταναλωτές προσέρχονται για να παραλάβουν τις παραγγελίες τους, αν και αναμένεται η μεγαλύτερη κίνηση να σημειωθεί Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο.

Έλεγχοι στη Βαρβάκειο Αγορά

Στο μεταξύ, όπως κάθε χρόνο, αγορανομικοί και υγειονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στη Βαρβάκειο Αγορά για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς και η προστασία του καταναλωτικού κοινού.

Του κλιμακίου που διενήργησε τους ελέγχους ηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα