back to top
24.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

24.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Τηλεδιάσκεψη Κ. Μητσοτάκη – Διοίκησης ΟΑΕΔ για τα μέτρα στήριξης των ανέργων

Διαβάστε επίσης

Τηλεδιάσκεψη με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με θέμα τις δράσεις στήριξης, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων, τα νέα προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας καθώς και τις βελτιώσεις των υφιστάμενων.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα προγράμματα που υλοποιούνται και υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι προπληρώθηκαν πολύ νωρίτερα τα επιδόματα που θα αποδίδονταν, υπό κανονικές συνθήκες, έως τις 3 Μαΐου, αλλά και η δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας.
“H κρίση είναι για εμάς μία ευκαιρία να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι κανείς δεν μένει πίσω, νοιαζόμαστε για όλους. Πρωτίστως νοιαζόμαστε για τους πιο αδύναμους στην κοινωνία”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε; “Πρώτο μας μέλημα, είναι να απορροφήσουμε βραχυπρόθεσμα τους κραδασμούς στην αγορά εργασίας από μία αύξηση της ανεργίας και σε αμέσως δεύτερο χρόνο, καθώς η μηχανή της οικονομίας θα ξαναπαίρνει μπρος, να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα αυτά τα προγράμματα, έτσι ώστε να δώσουμε μία διέξοδο, μία ρεαλιστική ελπίδα σε παραγωγικούς ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους και οι οποίοι έχουν όλη τη διάθεση να ξαναμπούν, να δουλέψουν, να είναι δημιουργικοί, να υποστηρίξουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αυτή η κρίση “θα μας πάει πίσω”, εκτίμησε ωστόσο ότι “θα είναι απότομη, σκληρή, επώδυνη, αλλά προσωρινή”. “Εξ ου και έχει σημασία σε αυτή την προσωρινή φάση μεγάλης πίεσης να μπορούμε να παρέχουμε υποστήριξη σημαντική σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, οι λεγόμενες παθητικές πολιτικές, “επιδοματικές”, είναι μια λέξη φορτισμένη και θετικά και αρνητικά, τα επιδόματα είναι απαραίτητα τη στιγμή που ο άλλος τα έχει ανάγκη, δεν είναι όμως η μακροπρόθεσμη λύση”, πρόσθεσε.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε επίσης το πώς ο ΟΑΕΔ θα μετατραπεί σ’ έναν παραγωγό προγραμμάτων ενεργητικών πολιτικών που θα βοηθήσουν ανέργους να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να επανακτήσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας. Ο κ. Μητσοτάκης απέδωσε τα εύσημα τόσο για την ψηφιακή μετάβαση στη εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς για πρώτη φορά όλες οι υπηρεσίες του οργανισμού παρέχονται 100% ψηφιακά όσο και για τη συνεργασία του Οργανισμού με την Google για τις ψηφιακές δεξιότητες.
Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν επίσης ο Γιάννης Σοφρωνάς, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2018 αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ανεργίας και ο Δημήτρης Γρίβας, επιχειρηματίας, πλέον, που έχει αποφοιτήσει από σχολή του ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα το τμήμα Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής και τώρα αναπτύσσει τη δική του επιχείρηση.
Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα