back to top
26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Αποστολή SMS στο 13033 μέσω… δωρεάν εφαρμογής

Διαβάστε επίσης

Δύο φοιτητές, ο Φώτης Παπαρούνας και ο Γιώργος Μπίρκας, δημιούργησαν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με λογισμικό Android -δεν είναι διαθέσιμη για κινητά με λογισμικό iOS- μέσω της οποίας απλουστεύεται η αποστολή SMS στο 13033 για τη μετακίνηση των πολιτών.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία δεν αντικαθιστά τον τρόπο πιστοποίησης της μετακίνησης, το SMS, δηλαδή, ή την έντυπη φόρμα, αλλά για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, μιας και δεν είναι λίγα τα άτομα που έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη σύνταξη του σωστού μηνύματος.
Πώς λειτουργεί
Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο Play Store, εκεί όπου πραγματοποιούνται οι υπόλοιπες, δωρεάν ή επί πληρωμή, αγορές εφαρμογών. Μετά τη λήψη της, στην αρχική σελίδα της εφαρμογής ζητείται το ονοματεπώνυμο του χρήστη και η διεύθυνση κατοικίας και στη συνέχεια ο λόγος μετακίνησης (1 – Φαρμακείο/Γιατρός, 2 – Super Market, 3 – Τράπεζα, 4 – Παροχή βοήθειας, 5 – Τελετή/Μετάβαση εν διαστάσει γονέων, 6 – Άσκηση/Κίνηση με κατοικίδιο). Έπειτα ο/η χρήσης παραπέμπεται στην εφαρμογή αποστολής μηνύματος και το μόνο που πρέπει να πατήσει “είναι αποστολή”, μιας και ο παραλήπτης (13033) και το κείμενο είναι συμπληρωμένα. Υπάρχει, μάλιστα, και η δυνατότητα να αλλάξει η γλώσσα από τα Ελληνικά στα Αγγλικά.
Οι δημιουργοί της εφαρμογής επισημαίνουν πως “ο στόχος είναι μόνο η διευκόλυνση των ανθρώπων που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την αποστολή μηνυμάτων, δεν είναι εφαρμογή κάποιου επίσημου φορέα, δεν έχει σκοπό το κέρδος και δεν αποστέλλονται πουθενά τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη”.
Οι κριτικές
Στο Play Store μπορεί να δει κανείς και τις κριτικές των χρηστών, που έχει δεχθεί η εφαρμογή. Ο μέσος όρος, από 1 έως 5 αστέρια, σε σύνολο 774 κριτικών είναι 4,7/5, πράγμα που σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία έχει βαθμολογήσει την εφαρμογή με 5/5.
Σε περίπτωση που αντιμετωπίζει κανείς πρόβλημα, μπορεί να στείλει mail στη διεύθυνση της εφαρμογής -στους δημιουργούς της- [email protected].
Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα