back to top
29.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

29.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ματαιώθηκε και το γαλλικό Grand Prix-Έναρξη τον Ιούλιο στην Αυστρία

Διαβάστε επίσης

Ματαιώθηκε το προγραμματισμένο για τις 28 Ιουνίου Grand Prix της Γαλλίας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πανδημία, μετά και την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να μην υπάρξει καμία αθλητική δραστηριότητα τουλάχιστον ως τα μέσα Ιουλίου.

Το γαλλικό Grand Prix έγινε ο δέκατος αγώνας του καλενταριού του 2020 που ματαιώνεται ή αναβάλλεται. Όλα δείχνουν πως η σεζόν, εφόσον αρχίσει, θα είναι συμπτυγμένη και ήδη πίστες όπως το Σίλβερστοουν έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν ακόμη και δύο διαδοχικούς αγώνες, αλλά χωρίς κόσμο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της F1 Chase Carey ενημέρωσε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο πρόγραμμα των αγώνων της F1 για το 2020, συμπεριλαμβανομένης μιας ημερομηνίας έναρξης.

“Παρόλο που σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε ότι το γαλλικό Grand Prix δεν θα προχωρήσει, είμαστε πλέον όλο και πιο σίγουροι για την πρόοδο των σχεδίων μας να ξεκινήσουμε τη σεζόν μας αυτό το καλοκαίρι.

1159238752

Στοχεύουμε μια έναρξη αγώνων στην Ευρώπη τον Ιούλιο, με τον πρώτο αγώνα να πραγματοποιείται στην Αυστρία το Σαββατοκύριακο 3-5 Ιουλίου. Ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος, θα έχουν αγώνες στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, τελειώνοντας τη σεζόν  τον Δεκέμβριο με το Μπαχρέιν πριν από τον παραδοσιακό φινάλε στο Αμπού Ντάμπι, έχοντας διοργανώσει 15-18 γκραν πρι. Θα δημοσιεύσουμε το οριστικοποιημένο πρόγραμμα το συντομότερο δυνατό.

F1 Revised Calendar V3.jpg

Περιμένουμε οι πρώτοι αγώνες να είναι χωρίς θεατές. Πρέπει ακόμη να επιλύσουμε πολλά ζητήματα όπως τις διαδικασίες για την είσοδο και λειτουργία των ομάδων και των άλλων συνεργατών μας σε κάθε χώρα. Η υγεία και η ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα και θα προχωρήσουμε μόνο εάν είμαστε σίγουροι ότι έχουμε αξιόπιστες διαδικασίες για την αντιμετώπιση τόσο των κινδύνων όσο και των πιθανών ζητημάτων.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα