back to top
24.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

24.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ιρανή πρόσφυγας που ράβει μάσκες για νοσοκομεία

Διαβάστε επίσης

Η ανταποδοτικότητα της αλληλεγγύης

H Zarifah Jalvazany είναι Ιρανή πρόσφυγας και ζει μαζί με τον γιο της σε διαμέρισμα που επιδοτείται από το πιλοτικό πρόγραμμα ένταξης του δήμου Αθηναίων, Curing the Limbo.

Ράπτρια στο επάγγελμα, διατηρούσε στη χώρα της δική της επιχείρηση για 15 χρόνια. Θέλοντας να προσφέρει την περίοδο της πανδημίας, αποφάσισε να ράψει μάσκες και να τις δώσει σε κάποιο νοσοκομείο.

«Ήθελα να βοηθήσω τους ανθρώπους που βρίσκονται στο νοσοκομείο. Βιώνουμε μία άνευ προηγουμένου κατάσταση και πρέπει να βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας, σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν βρισκόμαστε», θα πει η ίδια.

Με τα υλικά που της χορηγήθηκαν από το νοσοκομείο Παμμακάριστος η Zarifah μέχρι σήμερα έχει ράψει και παραδώσει στο νοσοκομείο περισσότερες από 150 προστατευτικές μάσκες.

«Πήραμε μαθήματα ανθρωπιάς»

 «Από την Zarihaf, μια Ιρανή ράπτρια πήραμε μαθήματα ανθρωπιάς. Παρά τις αντίξοες συνθήκες διαθέτει περίσσευμα αλληλεγγύης για την πανδημία στην Ελλάδα», είπε η προϊσταμένη επιστασίας του νοσοκομείου και ευχήθηκε «αυτά να γίνουν πανίσχυρα όπλα της ανθρωπότητας από εδώ και στο εξής».

Η Zarihaf παρακολουθεί μαθήματα Ελληνικών και Αγγλικών στο Curing the Limbo, ενώ έχει συμμετάσχει σε δράσεις πρωτοποριακής διδασκαλίας του ΕΚΠΑ εκτός τάξης και σε πρωτοβουλίες του συνΑθηνά στις γειτονιές της πόλης.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Syndeo και των ανταποδοτικών επιλογών που δίνονται στους πρόσφυγες του Curing the Limbo, ώστε να προσφέρουν- και αυτοί με τη σειρά τους- στην πόλη.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα