back to top
17.7 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

17.7 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Ανησυχούν οι λοιμωξιολόγοι για συναθροίσεις " βόμβες διασποράς" όπως το πάρτι 300 ατόμων στην Αγ. Παρασκευή

Διαβάστε επίσης

Ανησυχία προκαλούν, η συνάθροιση εκατοντάδων ατόμων και τα επεισόδια που ακολούθησα μετά την παρέμβαση της αστυνομίας αργά το βράδυ στην πλατεία του Αγ. Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή, όπου περίπου 300- 400  άτομα μετά από διαδικτυακή πρόσκληση έκαναν  πάρτι με μπίρες και μουσική .
Η συνάθροιση προκάλεσε την επέμβαση της αστυνομίας  ύστερα από  από δεκάδες καταγγελίες πολιτών . Η συνέχεια ήταν επεισοδιακή. Πέτρες, μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα εκτοξεύθηκαν από τους νεαρούς εναντίον των ΜΑΤ με αποτέλεσμα η  γύρω περιοχή αν μετατραπεί σε  σκηνικό συγκρούσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια επεκτάθηκαν και έπεσαν και βόμβες μολότοφ στην οδό Αγίου Ιωάννου, ενώ οι νεαροί έβαλαν φωτιά ακόμα και σε κάδους στην οδό Ελβετίας.
Για «παρανόηση ότι τελείωσε η επιδημία» έκανε λόγο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας με αφορμή τις εικόνες από το επεισοδιακό πάρτι στην Αγία Παρασκευή.
«Είναι τεράστιο λάθος αυτό. Ο ιός είναι εδώ και μπορεί να συνεχίσει στην κοινότητα. Ο δείκτης R0 (σ.σ. ο δείκτης διασποράς του κοροναϊού) μπορεί να φτάσει το 2,5 σε ημέρες, δεν θέλει πολύ χρόνο» είπε ο κ. Σύψας μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.
Η κατάσταση στο κέντρο της Αγ. Παρασκευής ηρέμησε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν υπήρξαν προσαγωγές. Υπενθυμίζεται πως η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων βρίσκεται σε ισχύ.
Παρόμοιο σκηνικό με συνωστισμό ατόμων, είχε σημειωθεί και το βράδυ της Δευτέρας, όπως φαίνεται και από φωτογραφία από την πλατεία, που ανέβηκε στο διαδίκτυο.
Ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, βρέθηκε στο σημείο και με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  έκανε λόγο για διαδικτυακό κάλεσμα στο οποίο ανταποκρίθηκαν περισσότερα από 800 άτομα.
Ανέφερε ότι «τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελουν ωρολογιακές βόμβες για την μετάδοση του κορωνοϊού» και προανήγγειλε ότι θα θέσει το θέμα στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας και το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών στη συγκεκριμένη πλατεία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η πλατεία του Αη- Γιάννη έχει γίνει άβατο εδω και πολλά χρόνια».
Μέχρι τη μιάμιση τα ξημερώματα της Τετάρτης, η Αστυνομία δεν είχε προχωρήσει ούτε σε μία προσαγωγή
Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν τις 23.30 στην πλατεία είχαν συγκεντρωθεί 350 με 400 άτομα αψηφώντας τις συστάσεις και τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Ο καθηγητής παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος εξεφρασε την ανησυχία του  γαι την πιθανότηατ επαναληψης τετοιων συναθροισεων εν μεσω πανδημίας μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ:   « Το φοβάμαι, ήταν η δεύτερη ημέρα (άρσης των μέτρων). Φανταστείτε να ανοίξουν και τα μαγαζιά», ανέφερε ο κ. Γώγος και πρόσθεσε   «Δεν έχει καταλάβει ο κόσμος. Νομίζω κατάλαβε ότι τελείωσε το θέμα, έχουμε μηδέν κρούσματα δεν έχουμε καμία προοπτική για νέα κρούσματα και φέρεται όπως φερόταν πίσω από την επιδημία. Πραγματικά ανησύχησα», σημείωσε ο καθηγητής. Τόνισε πως στην παρούσα κατάσταση ο στόχος είναι η έγκαιρη διάγνωση στα λίγα κρούσματα που  θα υπάρχουν και η περιχαράκωση με ιχνηλάτηση. «Άντε να ιχνηλατήσει κανείς αυτό που έγινε στην Αγία Παρασκευή»,
Στο σημείο έσπευσαν τουλάχιστον δύο διμοιρίες των ΜΑΤ προκαλώντας την αντίδραση ομάδας νεαρών. Για λίγη ώρα επικράτησε ένταση με αψιμαχίες και εκτόξευση αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών σύμφωνα με μαρτυρίες.
 
Newsroom Αθήνα 984
 
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα