back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ατζέντα των αιτήσεων και των πληρωμών

Διαβάστε επίσης

Με βάση το νέο κυβερνητικό σχεδιασμό, η ατζέντα των αιτήσεων και των πληρωμών, διαμορφώνεται ως εξής:

– Από τις 18 Μαΐου έως και τις 7 Ιουνίου, θα υποβάλλουν από τις επιχειρήσεις στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, οι υπεύθυνες δηλώσεις, για την χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και τον Μάιο, ανάλογα με την ημερομηνία και την διάρκεια αναστολής των συμβάσεων εργασίας.
– Οι τροποποιητικές δηλώσεις από εργαζόμενους θα υποβάλλονται από τις 19 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου.
– Η καταβολή της ειδικής αποζημίωσης θα γίνει -κατά περίπτωση- από τις 5 έως και τις 12 Ιουνίου.
– Η άδεια ειδικού σκοπού παρατείνεται έως το τέλος της σχολικής περιόδου, ανάλογα με την λειτουργία των βαθμίδων εκπαίδευσης και των μονάδων φροντίδας των παιδιών.
– Από την 1η Ιουνίου, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος για την επιδότηση της εργασίας, το οποίο προβλέπει συμπλήρωση μέρους των αποδοχών εργαζόμενου του οποίου η σύμβαση από πλήρους εργασίας μετατράπηκε σε ευέλικτης απασχόλησης.
– Παράλληλα, θα επεκταθεί η έκπτωση κατά 25% στις ασφαλιστικές εισφορές και του Μαΐου για εργοδότες και επαγγελματίες, εφόσον έχουν καταβάλλει τις εισφορές των προηγούμενων μηνών.
Εν τω μεταξύ:
– Από σήμερα έως και τις 17 Μαΐου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους εργαζόμενους ειδικών κατηγοριών, προκειμένου να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ, με τις πληρωμές να έχουν προσδιοριστεί για 13-14 και 18-19 Μαΐου.
-Έως αύριο μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τα 800 ευρώ οι νέες κατηγορίες εργαζομένων, με τις πληρωμές στις 14 και 15 Μαΐου.
-Έως την Παρασκευή μπορούν να υποβάλλουν αίτηση οι επιστήμονες για την καταβολή της ειδικής ενίσχυσης των 600 ευρώ, ενώ
έως τις 24 Μαΐου παρατείνεται εκ νέου η προθεσμία για 19.500 δικαιούχους που δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα ΙΒΑΝ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση μακροχρόνια ανέργων των 400 ευρώ.
Από την Παρασκευή 22 Μαΐου έως την Τρίτη 2 Ιουνίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιουνίου, ενώ θα τηρηθεί η ειδική διαδικασία προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός των δικαιούχων σε τραπεζικά καταστήματα και ΑΤΜ.
Στις 2 Ιουνίου θα χορηγηθούν αυξήσεις από 5 έως 200 ευρώ στις επικουρικές συντάξεις 250.000 δικαιούχων, βάσει της απόφασης του ΣτΕ τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ τα αναδρομικά θα καταβληθούν εφάπαξ έως τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα