back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Πάνος Τσακλόγλου στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

«Πολλές χώρες δεν θέλουν να λάβουν χρήματα από τον ESM γιατί συνδέουν το δανεισμό με αυτό που συνέβη τα προηγούμενα χρόνια σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Ιρλανδία», τόνισε μεταξύ άλλων  ο Πάνος Τσακλόγλου Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

Μιλώντας στο σταθμό της πόλης και στον Γιάννη Παπαγεωργίου όπως εξήγησε «φοβούνται δηλαδή, ότι θα είναι αρνητικό μήνυμα στις αγορές».

Για Eurogrpoup και μέτρα

«Σε κάποια από τα μέτρα έχει επιτευχθεί πολιτική συμφωνία, αλλά δεν έχουν μπει ακόμα οι τεχνικές λεπτομέρειες ενώ σε στα πιο σοβαρά δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία πάνω στις βασικές κατευθύνσεις», τόνισε.

Για Κομισιόν και μέτρα

Ο Τσακλόγλου όπως είπε «σε αρκετές χώρες, πιθανόν η πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων να είναι με ευνοϊκότερους όρους. Όσον αφορά στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων, δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο τελευταίο σημείο, στο να δούμε δηλαδή πως τα χρήματα αυτά κατευθύνονται για την χρηματοδότηση αναγκών επιχειρήσεων και κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Τέλος, όσον αφορά το ταμείο ανάκαμψης όπως σημείωσε «δεν είναι ξεκάθαρο πως θα χρηματοδοτηθεί ακριβώς, ούτε το ύψος των κεφαλαίων, ούτε ποιες θα είναι επιχορηγήσεις και ποια δάνεια. Εκεί φαίνεται να είμαστε ακόμα πολύ μακριά από το στόχο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα