back to top
27.5 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

27.5 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Πολιτείες των ΗΠΑ ετοιμάζονται για επιστροφή στην αθλητική δράση

Διαβάστε επίσης

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, ανακοίνωσε ότι τον επόμενο μήνα, θα ήταν εφικτή η διεξαγωγή επαγγελματικών αγώνων στην πολιτεία του, αλλά κεκλεισμένων των θυρών και τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας από τον κορονοϊό.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που ικανοποιεί απόλυτα τους 18 επαγγελματικούς συλλόγους μπάσκετ, αμερικανικού ποδοσφαίρου, χόκεϊ επί πάγου και μπέιζμπολ, που εδρεύουν στην αμερικανική πολιτεία με τους περίπου 40 εκατομμύρια κατοίκους.

Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία για την Καλιφόρνια και την προσπάθεια περιορισμού του κορονοϊού, με αποτέλεσμα ο Νιούσομ να προσδιορίσει χρονικά την επανέναρξη του αθλητισμού σε περίπου τρεις βδομάδες, εφ΄ όσον συνεχισθεί ο περιορισμός της πανδημίας.

Από την περασμένη Παρασκευή, οι Λέικερς και οι Κλιπερς, έχουν λάβει άδεια για να ανοίξουν ξανά το προπονητικό κέντρο για τους παίκτες τους για ατομικές προπονήσεις σε εθελοντική βάση. Μετά τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια και ο ομόλογος του, της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, δήλωσε ότι θέλει στην πολιτεία του την επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα:

«Οι αγώνες θα μπορούσαν να μεταδοθούν. Η πολιτεία θα τους βοηθήσει σ΄ αυτό. Χόκεϊ, μπάσκετ, μπέιζμπολ, ποδόσφαιρο. Για όποιον μπορεί να επιστρέψει, θα είμαστε έτοιμοι, πρόθυμοι και ικανοί συνεργάτες».

Ανάλογη κατάσταση υπάρχει και στο Τέξας, με τον κυβερνήτη, Γκρεγκ Αμποτ, να προτείνει την κεκλεισμένων των θυρών επανέναρξη για μπάσκετ, μπέιζμπολ, αγώνες αυτοκινήτων, ποδόσφαιρο, γκολφ, σόφτμπολ και τένις, στις 31 Μαϊου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα