back to top
31.3 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

31.3 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Σχέσεις με την Αλ Κάιντα είχε ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στα αεροναυτική βάση της Φλόριντα

Διαβάστε επίσης

Ο δράστης της ένοπλης επίθεσης σε αεροναυτική βάση των ΗΠΑ στη Φλόριντα τον περασμένο Δεκέμβριο είχε «σημαντικούς δεσμούς» με την Αλ Κάιντα.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ. Ο Σαουδάραβας εκπαιδευόμενος πιλότος, ανθυποσμηναγός Μοχάμεντ Σαΐντ Αλσαμράνι, 21 ετών, πυροβόλησε στις 6 Δεκεμβρίου στη βάση Πενσακόλα της Φλόριντα, σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας 8 ανθρώπους πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ο Αλσαμράνι βρισκόταν στη βάση στο πλαίσιο ενός προγράμματος εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που είχε ως στόχο να ενισχύσει τους δεσμούς με τους ξένους συμμάχους. Η ομοσπονδιακή αστυνομία απέδειξε ότι ο δράστης είχε ριζοσπαστικοποιηθεί από τουλάχιστον το 2015 και ότι η επίθεσή του ήταν «αποτέλεσμα πολυετούς προγραμματισμού και προετοιμασίας», δήλωσε ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι σε συνέντευξη Τύπου.

Τον Φεβρουάριο, με ένα ηχογραφημένο μήνυμα η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, χωρίς να παράσχει αποδείξεις για την εμπλοκή της. Λίγες μέρες αργότερα η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει ότι «εξουδετέρωσε» τον αρχηγό της AQAP, Κασίμ αλ Ρίμι.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα