back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι πρώτοι αυτόματοι πωλητές μασκών στην Κρήτη

Διαβάστε επίσης

ΑΤΜ προστατευτικών μασκών στο Ηράκλειο Κρήτης

Την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς μετέτρεψε σε επιχειρηματική ιδέα, μια εταιρεία στην Κρήτη και σε συνεννόηση με το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου, έχει τοποθετήσει αυτόματους πωλητές μασκών σε 15 στάσεις λεωφορείων της πόλης, δίπλα στους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων. 

«Οι επιβάτες έχουν την δυνατότητα να προμηθεύονται την απαραίτητη μάσκα, πριν από την επιβίβαση στο λεωφορείο σε περίπτωση που την έχουν ξεχάσει ή δεν έχουν, καθώς η χρήση της στα μέσα μεταφοράς είναι υποχρεωτική», λέει στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, Καλλέργος Βουλγαράκης.

Πηγή φωτό: cretalive.gr
Πηγή φωτό: cretalive.gr

«Η μάσκα βγαίνει από το μηχάνημα μέσα σε ένα πλαστικό μπαλάκι, και είναι έτοιμη προς χρήση. Είναι μάσκα πολλαπλών χρήσεων, πλενόμενη και στοιχίζει 2 ευρώ. Το ΚΤΕΛ δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος από τα μηχανήματα απλώς δώσαμε την άδεια για την τοποθέτησή τους» εξηγεί ο κ. Βουλγαράκης. 

Οι Κρητικοί χαλάρωσαν

«Αυτό που δυστυχώς παρατηρούμε είναι ότι ο κόσμος, όσο περνάνε οι μέρες, χαλαρώνει και πλέον το 70% των επιβατών φορά τη μάσκα στα λεωφορεία, με αποτέλεσμα να γινόμαστε δέκτες παραπόνων από τους επιβάτες, που την χρησιμοποιούν. Οι οδηγοί βεβαίως δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο πέρα από κάποιες συστάσεις στους πολίτες».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα