back to top
33.6 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

33.6 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Επιστροφή στην κανονικότητα

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη είναι η κίνηση από το πρωί σε ζαχαροπλαστεία και ανθοπωλεία λόγω της γιορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Αντίθετα με του Αγίου Γεωργίου που ακόμα ο κόσμος ήταν ακόμα μουδιασμένος τώρα οι καταστηματάρχες τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Στην μετά κορονοϊού εποχή, όπου επιτρέπονται πλέον μετακινήσεις και επισκέψεις σε σπίτια συγγενών και φίλων, φαίνεται ότι άλλαξαν και οι ρυθμοί της αγοράς.

Ο κόσμος ψωνίζει από το πρωί γλυκά για επισκέψεις που θα κάνουν το βράδυ και οι εορτάζοντες για να κεράσουν στον χώρο της εργασίας τους και αργότερα σπίτι τους. Την τιμητική τους στα ζαχαροπλαστεία έχουν εκλεράκια και κοκάκια που πωλούνται από 16 ευρώ το κιλό και σιροπιαστά κανταΐφια και μπακλαβάδες που κυμαίνονται από 12-14 ευρώ το ταψί.

Στα ανθοπωλεία επίσης παρατηρείται αυξημένη κίνηση, με τον κόσμο να προτιμά ανθοδέσμες αλλά και γλάστρες με άνθη διαθέτοντας όμως μέχρι 20 ευρώ λόγω οικονομικής στενότητας.
Σε πρώτη “ανάγνωση”, παρατηρείται μια αύξηση της τάξης του 20%-30%, ποσοστό που ενδεχομένως να είναι υψηλότερο κατά την διάρκεια της υπόλοιπης μέρας.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα