back to top
36.3 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

36.3 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Σ. Ζαχαράκη: Θετικές ενδείξεις για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων

Διαβάστε επίσης

Για την επαναλειτουργία των Δημοτικών, τις κάμερες στα σχολεία αλλά και για το θέμα των συμβάσεων των αναπληρωτών μίλησε  η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, Σοφία Ζαχαράκη στο σταθμό της πόλης και στο Γιάννη Λαυράνο.

«Η Δευτέρα είναι  μια κρίσιμη ημέρα. Αρχές της εβδομάδας αναμένουμε ανακοινώσεις, όπως είπε και ο κ. Χαρδαλιάς», είπε η κ. Ζαχαράκη και τόνισε ότι οι ενδείξεις είναι θετικές. «κανένας δεν θα ρίσκαρε την υγεία των παιδιών, των καθηγητών και την υγεία της οικογένειας. Άρα οποιαδήποτε απόφαση δεν θα έχει μέσα στοιχεία ρίσκου αλλά αποτίμησης όλων των δεδομένων».

Παράλληλα τόνισε ότι «υποχρέωση μας είναι να διασφαλίσουμε σε κάθε σχολική μονάδα όλους τους κανόνες υγιεινής ώστε να επιστρέψουν όλοι, παιδιά – εκπαιδευτικοί – όλα αυτά τα οποία έχουν εφαρμοστεί στην δευτεροβάθμια, αν μας δοθεί το πράσινο φως θα εφαρμοστούν πολύ επισταμένα και πολύ προσεχτικά στην πρωτοβάθμια».

Μιλώντας για το θέμα των συμβάσεων των αναπληρωτών που λήγουν σύντομα, η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να υπάρχει επάρκεια προσωπικού– ακόμη και με παράταση των συμβάσεων αναπληρωτών.

Για τις κάμερες

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι η προέλευση των μαθητών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση αγγίζει το 70%. Μιλώντας για τις κάμερες στις αίθουσες διευκρίνισε ότι «δεν μιλάμε για καταγραφή αλλά μόνο για αναμετάδοση».  Όπως τόνισε «ποτέ κανείς δεν μίλησε χρήση καμερών όπως κάποιος το φαντάζεται μέσα στην τάξη. Αυτό το οποίο η τροπολογία αλλά και η Υπουργική απόφαση λένε είναι πολύ σαφή τεχνικά αλλά και οργανωτικά μέτρα, όπως η ύπαρξη ενός tablet ή laptop το οποίο να είναι στραμμένο αποκλειστικά προς τον πίνακα και με κανέναν τρόπο να μην καταγράφει παιδιά. Δεν μιλάμε για καταγραφή αλλά μόνο για αναμετάδοση ενός μαθήματος μέσα σε κλειστή ψηφιακή τάξη και φυσικά θα μπορούσε ο καθηγητής ανά πάσα στιγμή να ακούγεται η φωνή ή όχι».

«Δεν είναι θέμα υπαναχώρησης» υπογράμμισε η κ. Ζχαράκη «αλλά θέμα διευκρινίσεων για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε καινοτομίες και να στηρίξουμε τα παιδιά που μένουν στο σπίτι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα