back to top
28.1 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

28.1 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Μ. Βρετανία: Συνεχίζονται οι «τριγμοί» στην κυβέρνηση λόγω του Ντόμινικ Κάμινγκς – Παραιτήθηκε υφυπουργός

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται ο πολιτικός «σεισμός» που έχει προκληθεί από τη στήριξη που παρείχε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον στον ανώτατο σύμβουλό του Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι παραβίασε τους κανόνες του lockdown.

Ο ίδιος ο Κάμινγκς δήλωσε χθες ότι πιστεύει πως ενήργησε νόμιμα όταν ταξίδεψε 240 χιλιόμετρα μακριά από το Λονδίνο για να βρεθεί με την οικογένειά του.

Πριν από λίγο παραιτήθηκε πάντως ο υφυπουργός, Ντάγκλας Ρος διαμαρτυρόμενος πως αυτό που θεωρεί ο Κάμινγκς ως «νόμιμο» δεν είναι ηθικό και δεν το συμμερίζεται η πλειοψηφία των Βρετανών πολιτών.

Νωρίτερα σε εκπομπή του BBC ο βουλευτής Μάικλ Γκόουβ υπερασπίστηκε πάντως τον ανώτατο σύμβουλο του Μπόρις Τζόνσον λέγοντας ότι «οι ενέργειές του ήταν λογικές» και πως «είναι άνθρωπος με ακεραιότητα».

Βουλευτές της αντιπολίτευσης αναμένεται να συναντηθούν αργότερα μέσα στην ημέρα για να δουν πως θα διαχειριστούν την όλη υπόθεση με τους Εργατικούς να επικρίνουν τον Κάμινγκς ότι «απέτυχε να ζητήσει συγγνώμη» και άλλα κόμματα επίσης να ζητούν την παραίτησή του.

Η υπόθεση Κάμινγκς έχει «επισκιάσει» τα σχέδια του Βρετανού πρωθυπουργού να ανοίξει το σύνολο των επιχειρήσεων στην Αγγλία από τις 15 Ιουνίου. Οι ανοιχτές αγορές και τα σημεία πώλησης αυτοκινήτων επίσης θα επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου.

Καθώς η Σκωτία ετοιμάζεται να χαλαρώσει κάπως τα μέτρα του lockdown από την ερχόμενη Παρασκευή, αρκετοί είναι εκείνοι οι Σκωτσέζοι που εκφράζουν ανησυχία για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση την κρίση, επισημαίνοντας ότι ίσως η άρση των περιορισμών να είναι «πολύ πρόωρη».

Αλεξάνδρα Βουδούρη

Πηγή: BBC

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα