back to top
26.7 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

26.7 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Κομισιόν: Ανακοινώνεται η πρόταση της Επιτροπής για τον κοινοτικό προϋπολογισμό του 2021-2027

Διαβάστε επίσης

Στις 2.30μμ το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου κατά την οποία η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν θα ανακοινώσει την πρόταση της Επιτροπής για τον κοινοτικό προϋπολογισμό του 2021-2027.

Ο προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει και τους τρόπους χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης που φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει τις αρνητικές συνέπειες του κορονοϊού στις οικονομίες των κρατών μελών.

Σημείο – αγκάθι παραμένει ο τρόπος ενίσχυσης των χωρών και η κατανομή των κονδυλίων ως απευθείας επιδοτήσεις ή δάνεια. Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθούν οι προτάσεις της Επιτροπής αναφορικά με τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού μέσω ιδίων κονδυλίων της Ένωσης όπως η επιβολή φόρων περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Την πρόταση ενίσχυσης του Ταμείου Ανάκαμψης με 500 δις ευρώ -μέσω κυρίως επιδοτήσεων- υποστηρίζουν η Γαλλία και η Γερμανία, ενώ έντονη αναμένεται η διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει με χώρες όπως η Ολλανδία, η Δανία, η Σουηδία και η Αυστρία που επιμένουν σε ενισχύσεις μέσω δανείων προς τις πληττόμενες χώρες.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα